Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM MAM PROBLEM Z MOIM BMW E39 TOURING 98R ZACZELO SIE OD TEGO ZE CENTRALNY Z KLUCZYKA DZIALAL PARE DNI I PRZESTAL DZIALAC PO ZAKODOWANIU ZNOWU DZIALAL PARE DNI I TAK W KOLKO WKONCU WYMIENILEM BATERIE W KLUCZYKU I TERAZ NIE MOGE ZAKODOWAC KLUCZYKA WYMIENILEM MODUL KOMFORTU I NIC WYMIENILEM WNECZNOSCI KLUCZYKA I DALEJ NIC JAK KODUJE KLUCZYK TO TYLKO SLYCHAC CYKNIECIE W MODULE ZA TO CENTRAL Z GUZIKA W POJEZDZIE DZIALA BEZ ZARZUTOW PORATUJCIE COS :(
Opublikowano

Kolego może bateria coś nie halo.W któryms poście ktoś opisywał że bateria musi być ideał,jeżeli bebechy nie mają perfekt prąd nie chcą współpracować z centralką.Sam napisałeś że ona coś tam pyka.Jeżeli masz te same bebechy i bat nowa musi chodzić.Ja zmieniałem,zaprogramowałęm i śmiga.Po co wkładałeś inne bebechy????

PS najpierw przeszukaj forum :search: :search: TEMATÓW tego typu było multum,aż pożygać się można.To taka uwaga na przyszłość.MASZ pare postów

viewtopic.php?f=72&t=148345&p=1056371&hilit=kluczyk#p1056371

viewtopic.php?f=72&t=148359&p=1064101&hilit=kluczyk#p1064101

viewtopic.php?f=72&t=153192&p=1094540&hilit=kluczyk#p1094540

viewtopic.php?f=72&t=153225&p=1096744&hilit=kluczyk#p1096744

viewtopic.php?f=72&t=153192&p=1097434&hilit=kluczyk#p1097434

POczytaj POszukaj......POzdr

Opublikowano
dzieki za zainteresowanie i za podpowiedz ale no niestety wymiana bateri nic nie pomogla dla pewnosci kupilem dwie i na zadnej z nich nie chce sie zakodowac :( rece opadaja :(
Opublikowano

Zanim zaczniesz rozbebeszać jeszcze coś w aucie zrób jeszcze jedno - pojedź gdzieś na jakiś otwarty teren gdzie nie ma żadnych anten, przekaźników GSM czy kabli energetycznych itp, itd. Sam się przekonałem po czyjejś podpowiedzi, że takie graty potrafią dość skutecznie zakłócić pracę kluczyka. Sam kiedyś pod jednym z wrocławskich marketów przez ponad pół godziny nie mogłem zakodować kluczyka (gdzieś w kieszeni przycisnęły mi się 2 przyciski i się rozkodował). Zadzwoniłem do jednego z serwisów BMW (nieautoryzowany) i tam ich elektronik powiedział, żeby pojechać gdzieś dalej od wszelkich marketów, anten, linii wysokiego napięcia itp bo to potrafi namieszać kluczykowi w odbiorze. Pojechałem pod dom i tam bez najmniejszych problemów, za pierwszym razem kluczyk się zakodował i działa do dziś. Tak więc coś jest na rzeczy z tym zakłócaniem sygnału kluczyka.

Pzdr.