Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniłem dziś czujnik poziomu oleju. Na starym czujniku miałem tak, że ta kontrolka zapalała mi się na chwile po odpaleniu silnika na kilka sekund, a teraz zapala się dopiero po przejechaniu 5-10km i już nie gaśnie. Czy trzeba jeszcze wykasować mu błąd czujnika z pamięci? Bo wcześniej był taki na pewno jak sprawdzałem. Poziom oleju 6.3l.

Opublikowano
ja kiedyś rozmawiałem z mechanikiem od BMW i stwierdził, że to chyba wina zegarów jest bo włożył kiedyś 3 nowe a na końcu swój co mu się nie zapalała i też w tym jednym aucie świeciła. Można wyłączyć kompem :D tylko trzeba kontrolować stan oleju, profilaktycznie :)
Opublikowano

No mechanik to mógł nie wiedzieć że poziom oleju z czujnika interpretuje sterownik silnika :D

Nie zmienia to faktu że kiedyś buszując po necie napotkałem informacje że któryś soft do ecu wnosił właśnie jakieś poprawki odnośnie czujnika poziomu oleju.

Opublikowano
Chyba mój samochód musiał sie "zaprzyjaźnić" z tym czujnikiem, bo już wszystko ok :cool2: . Nie zapala się już :D