Skocz do zawartości

klapa bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jako ze debiutuje na tym forum a jestem w trakcie poszukiwania bmw 530 r 04-05 wiec mam pare nurtujacych mnie pytan czy klapa bagażnika w sedanie da sie otworzyc przy zapalonym silniku ( na postoju oczywiście) czy jest jakas blokada bo ogladałem ostatnio autko i chcialem otworzyc bagaznik a tu zamkniete autko zapalone oczywiscie a koles mowi ze bmw tak ma i jak wylaczysz silnik dopiero klapa w gore troche to durne tlumaczenie dla mnie ale wole was zapytac czy moze jest jakas blokadaczy poprostu cos nie hula jak nalezy pozdrowienia
Opublikowano
U mnie da się otworzyć bez problemu. Ale jest w idrivie taka opcja że po ruszeniu ryglują się drzwi no i oczywiście bagażnik. Wszystko dopiero sie otwiera po zgaszeniu samochodu. Może to jest zaznaczone. Ja mam tak u siebie. Na konsoli środkowej obok awaryjnych świateł jest przycisk od zamykania drzwi. Spróbuj go wcisnąć i wtedy sprawdzić czy dasz rade otworzyć bagażnik.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Oczywiście że sie da otworzyć przy zapalonym silniku.
Opublikowano
  • Autor
dzieki za pomoc ale teraz nie mam dostepu do tego autka bo to stwierdzilem na ogledzinach ale jak dojdzie do transakcji to bede to poruszal temat a odnosnie opcji typu idrive to jestem laikiem wogole jesli chodzi o bmwtak wiec jeszcze sporo nauki przedemna nawet w tak prostych kwestiach
Opublikowano

Hej

Da się i nie da się. Zależy jak wcześniej ustawimy zamek kluczykiem w tylnej klapie.

hej

Opublikowano
to w ustawieniach musisz pogrzebać i tam masz konkretne ustawienia zaleznie od tego jaka opcja jest najodpowiedniejsza dla ciebie,ja mam teraz ustawione tak ze jak jezdze wszystkie zamki mam pozamykane.............

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
U mnie da się otworzyć bez problemu. Ale jest w idrivie taka opcja że po ruszeniu ryglują się drzwi no i oczywiście bagażnik. Wszystko dopiero sie otwiera po zgaszeniu samochodu. Może to jest zaznaczone. Ja mam tak u siebie. Na konsoli środkowej obok awaryjnych świateł jest przycisk od zamykania drzwi. Spróbuj go wcisnąć i wtedy sprawdzić czy dasz rade otworzyć bagażnik.

Już nie pamiętam dokładnie, ale o ile kojarzę, to po wyjściu z samochodu, czyli otworzeniu drzwi kierowcy, centralny otwiera resztę drzwi i bagażnik nawet przy nadal działającym silniku. No chyba, że wychodzimy oknem to nie. ;)

Opublikowano
Już nie pamiętam dokładnie, ale o ile kojarzę, to po wyjściu z samochodu, czyli otworzeniu drzwi kierowcy, centralny otwiera resztę drzwi i bagażnik nawet przy nadal działającym silniku. No chyba, że wychodzimy oknem to nie. ;)

Jeżeli centralny jest zamknięty i silnik jest odpalony wychodząc z samochodu otwieram drzwi od kierowcy i tylko te się odryglowują reszta pozostaje zamknięta dopóki nie wyłącze silnika albo nie otworze centralnego tym przyciskiem na konsoli.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No to źle pamiętałem. :) Różnie jest w różnych autach jak widać.