Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam posiadam bmw e46 ci i czasami ciezko pali okolo 10 sek trzeba krecic ... gdy juz zapali ma o wiele mniej sily , niz powinien . I znowu musze gasic silnik i ponownie odplic , zeby powrucic do normalnej mocy .. Podejrzewam czujnik walka , ktos mial taki przypadek ? Edytowane przez B_M_W
Opublikowano
hmm filtr paliwa raczej nie bo jak normalnie przy odpaleniu kreci to pozniej przyspieszanie jest wszystko okej ... problem pewnie jest w czujniku moze polozenie walka zle wyczytuje i dlatego spadek mocy
Opublikowano
ale z tego co pamietam to mi na komputerze byl pokazany bląd 018 czyli czujnik walka rozrzadu ale niepamietam dokladnie
Opublikowano
Ojejjjjj...... sorry Kolego :duh: popieprzyły mi się tematy i myślałem, że masz 320d :duh: sorry! mój błąd :roll: Tak oczywiście jeśli na kompie jest błąd czujnika położenia wałka rozrządu i są problemy z odpaleniem na ciepłym to to jest przyczyną... :wink:
Opublikowano
na zimnym tez ale to bardzo zadko na cieplym czesto a najczesciej jak stoji kilka minut i ponownie zostaje odpalany wtedy go musze zgasic i ponownie odpalic