Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Znalazlem w Niemczech samochod ale ma wloskie papiery ale niemiec wystawia mi umowę kupna sprzedaży. Tzn mam papiery włoskie a umowę kupna sprzedaży niemiecką. Wystarczy mi to do zarejestrowania auta? Niemiec przecież nie da mi umowy z Włochem i nie pochwali się ile zarobił...Jakie sa przy tym procedury i jakie trzeba miec dokumenty i czego trzeba sie wystrzegac? prosze o szybka odpowiedz bo zarezerwowalem samochod na jutro do 13 i musze wieczorem ruszac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma znaczenia kto Ci sprzedaje auto, więc może być umowa niemiecka.

Co do kupowania samochodu od Niemca, który kupił we Włoszech to zdrowia życzę. Musi to być niezły szrot. Auta we Włoszech są drogie więc skoro opłacało się kupić Niemcowi takie auto i jeszcze sprzedać zarabiając na tym, to wnioski same się nasuwają. No ale pewnie cena była "okazyjna". Właśnie tak kupują auta Polacy a potem jest płacz.

PS. Czytałem w Auto Bildzie, że co trzeci samochód sprzedawany w Niemczech ma korygowany przebieg. Nie jest to aż taka patologia jak w Polsce, ale też można się załamać. Na szczęście Niemcy się nie pitolą i policja tam przeprowadza właśnie masowe akcje przeciwko temu zjawisku. W Polsce nadal nic się nie dzieje. Jak widać kupując auto w Niemczech też trzeba mieć pojęcie gdzie to robić, bo można się wpakować na minę równie łatwo jak w Polsce.