Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem jak jestem w mieście i mam włączone radio to sygnał jest dobrze zbierany i radio działa. Jak wyjadę poza teren miasta to już koniec nie ma żadnego radia.

Chciałem to sprawdzić, ale gdzie w kombi jest antena, wzmacniacz itp.

Dodam że poprzedni właściciel (handlarz) wypruł mi wszystko co było w bagażniku po lewej stronie. Dokupiłem już komputer od nawigacji vdo dayton ale zostały tam jeszcze jakieś wtyczki małe i poucinane kabelki. Czyżby tam miał być ten wzmacniacz?

Jeżeli tak to jak on wygląda?

Opublikowano

U mnie centralny zamek działa. Otwieranie, szyby itp z kluczyka. Brak tylko radia.

Jak powinno wyglądać to urządzenie z delfinkiem bo jego tam niema narazie dokupiłem czytnik do nawigacji i wszystko jest ok.

Opublikowano
Pytałeś gdzie jest wzmacniacz antenowy w kombi, więc tamten link to wyjaśnia :)

A ten element z delfinkiem wygląda tak http://allegro.pl/wzmacniacz-anteny-samochodowej-bmw-e46-kombi-i1543395462.html

Weź pod uwagę że są dwa rodzaje :)

palermos dzięki za pomoc. dwa rodzaje to jaka jest różnica?

te dwa kable okrągłe to są z jakimś standardowym zakończeniem bo te końcówki są obcięte.

Opublikowano

Pana z allegro chyba lekko poniosło z tym modułem GSM :)

A ta skrzyneczka to moduł wzmacniacza anteny typu Diversity, cytuje:

"Antenna Diversity - samochód wyposażony jest w dwie anteny (lub więcej), radio automatycznie wybiera antenę zapewniajacą lepsze warunki odbioru"

po prostu jest to wzmacniacz anteny bocznej (tej w bocznej szybie), radio samo decyduje czy odbierać sygnał z anten na szybie tylnej czy z tej bocznej.

Najlepiej moduł dobierać według ETK dla swojego numeru nadwozia (różniły się w zależności od roku produkcji samochodu i wyposażenia)

O które kable pytasz ?

Powinno to wyglądać coś jak tu

http://img329.imageshack.us/img329/8919/17022007041gz6.jpg