Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkiego dobrego dla wszystkich uzytkownikow z okazji swiat....

e39 530d 01r - panel z funkcja max.

do rzeczy opiszmy problem :

kłopot jest z podzialem temperatury (pasazer kierowca)

ustawiamy obie strony na 16 bez klimy - kierowca leci lekko ciepłe / pasazer chłodne

wlaczamy klime leci normalnie bardzo chlodne po obu stronach i teraz jak chce ustawic np. 22 i auto to jakby nadal leciało chlodne 16 ogolnie jakby panel pozno reagowal na wartosci na wyswietlaczu

jak wlacze klime na auto 20 to uwazam ze leci za zimne i po pewnym czasie robi sie lekka lodowka (ustawiam 25 tez dosc chlodno)

teraz dostepne opcje :

elektrozawory (sa zintegrowane z pompka od webasto) niby wszystkie weze sa gorace takze chyba zawory dzialaja.

panel klimatronik - ?

jez - nie slysze zeby falowaly obroty ,nie wylacza sie dmuchawa wydaje mi sie ze dziala poprawnie.

czujnik temperatury zewnetrznej ok

czujnik w kanale nawiewu ????

czujnik w panelu ???????

podlaczam inpe wchodzilem w rozne opcje air condition ale nie wszystkie funkcje sa klarowne obserwuje dzialanie przycickow i inne wartosci niby nic sie nie dzieje lub nie widze tego. mam inpe / nie mam disa moze by bylo cos wiecej

moze ktos podpowie jak zdiagnozowac inpa na co zwrocic uwage ?

jedyny blad jaki jest dostepny to - auxiliary water pump -(ale to pomka od webasto takze chyba nie ma nic wspolnego) jest opisane ze zwarcie do plusa lub brak plusa.

sporadyczny blad auc sensor (czujnik na chlodnicy smrodu) raczej tez nie jego wina.

jest ktos kumaty z warszawy chetnie podjade ponegocjowac , oczywiscie kazda pomoc mile widziana (szklana kula ,fusy,karty, itp itd)

chetnych do pomocy zapraszam na pw. :D :mrgreen:

ps. opcja szukaj naturalnie wyprobowana / piekna sprawa.......... :cool2:

Opublikowano
niby weze gorace ale w elektrozaworach sa uszczelnienia ktore pekaja i powoduja za trzpienie w nich zacieraja sie i blokuja raz dzialajac normalnie raz nie. zaczal bym od tego
Opublikowano

tak wiem o tym czytalem na forum nawet ktos podawal jakis komplet uszczelniaczy do zaworow ale nie moge teraz tego postu dopasc ..........

jakies jeszcze pomysly (dzis glebiej sie pobawilem inpa niby wszystko chodzi ok ) jest tam opcja podgladu wszystkich guzikow czujnikow niby wszystko jest jak trzeba water valve - ok

chyba potrzebny prawdziwy spec !!!!!!!! :mad2: :cool2: :mrgreen:

Opublikowano
no ok jak nie ma wiecej propozycji to w tygodniu zawory ida na stoł operacyjny - ktos moze podzucic namiary na te uszczelniacze ??? :mrgreen: :cool2: