Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dla wszystkich zainteresowanych udało mi się dostać instrukcję do telefonu w e39. Serwis BMW Smorawinski Poznan, koszt 39,19.
Opublikowano
Warto.Ja mam autko z 96 z małą navi i muszę przyznać,że fajnie to wszystko działa.Mi najbardziej zależało na zapisaniu kontaktów w pamięci,a z małą navi wszystko jest ładnie zobrazowane na ekranie.Jeżeli zapisze się kontakty na karcie bo jest taka możliwość to dany kontakt można wybierać z kierownicy.Ale jeżeli nie ma navi to i tak pozostaje opcja szybkiego wybierania po nazwie lub numerze który się nadaje przy wprowadzaniu numeru.Kupiłem instrukcję w języku angielskim(można dostać tylko trzy;niem,ang i francuską),mimo,że nie czytam biegle w tym języku to dałem radę.Dodam,że w kilku servisach powiedziano mi,że taka instrukcja jest już nie do zdobycia,ale okazuje się,że jednak można jak się chce. W sieci znalazłem jedną,ale do innego telefonu różniącego się tylko jednym guzikiem i już była lipa.Jeżeli ktoś podpowie mi jak zainstalować obrazki na forum to spróbuje ją tu umieścić w całości bo wiem,że wiele osób już pytało o takie instrukcje(dodam,że w zakresie informatyki jestem tempy więc proszę o opis który zrozumie).Na pytania też odpowiem,ale,że jestem tu świeży to proszę pisać dalej w tym temacie. Pozdrawiam Maciej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może coś więcej? Którego telefonu? :shock:

Siemens BIT2 SA630 :?:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Nie wiem jaki to model. Mogę go jedynie opisać. Telefon fabryczny,na kablu w podłokietniku. Klawiatura: u góry od lewej przycisk MR obok rysunek koperty i napis menu,a z prawej M+;linia poniżej:koniec rozmowy,strzałka w górę,C z napisem alpha; trzeci rząd:rozpoczęcie rozmowy,wyłącznik,głośność.Reszta to standart.Dodam,że instrukcję dobierałem po numerze vin.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie motorolla,

http://img.archiwumallegro.pl/?991684643

powinno być na słuchawce napisane. Bez informacji do jakiego telefonu masz instrukcję wystawianie ogłoszenia mija się z celem.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś bo ja nie wystawiam tej instrukcji na sprzedaż(chyba,że ja nie kumam o co tobie chodzi). Chciałem tylko poinformować,że taką ściągę można dostać w serwisie nawet do pierwszych roczników mimo twierdzeń panów doradców serwisowych,że jest to nie możliwe oraz pomóc innym w posługiwaniu się telefonem bo jego intuicyjna obsługa jest dość trudna. Co do modelu to nie mam na nim żadnej nazwy,podpowiedz mi jak wkleić zdjęcie do postu to je tu zamieszczę.Co do celowości mojego postu to pozostawiam to do oceny zainteresowanym którzy chcą uruchomić swoje telefony, bo ja wcześniej nie znalazłem żadnych konkretów na temat ich obsługi.Dodam,że wielu zaczyna na forach jakieś tematy,a gdy uda im się je rozwiązać mają już w nosie opisać jak sobie poradzili za ile itd. ja ciągnę wątek dalej.Serwera chyba nie zablokuję. :D
Opublikowano
Sprawdziłem jeszcze raz ani na telefonie ani w instrukcji nie ma nic na temat jaki to model telefonu.Może pierwsze wydania nie były opisywane na zewnątrz. Co do innych telefonów to na tej stronie: WWW.E38.ORG w podpunkcie OWNER'S MANUALS są w pdf-e dwie instrukcje: CMT 3000 VR CELLPHONE MANUAL oraz CPT 8000 BMW PHONE OPERTION. Pierwsza to telefon na kablu (od mojego różni go tylko jeden przycisk),a druga to telefon bezprzewodowy klapka. W obu przypadkach są zdjęcia telefonów. Instrukcje w języku angielskim.