Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie każdy był orłem od razu, spieprzyć coś jest łatwo....

chciałbym odczytać błędy, sprawdzić np wtryski itp w silniku M47N

niestety przeszukuję forum i za cholere nie mogę odnaleźć tematu dla "początkujących" w diagnostyce komputerowej

Opublikowano

Tematu nie ma i każdy uczy się raczej na własnych błędach. Całościowy test INPA jest pod "shift+F8" quick error test i później wybierasz model,ale zalezy to też od zainstalowanej wersji (bodajże 5.0.2 nie ma takiej możliwości). W głównym oknie wybierasz model (e46) później engine (Silnik M47N to DDE 5.0). Żeby wejść w wtryski "status > analog" I będziesz miał odczyty na bieżąco z silnika ( Wtryski są pod jedną z zakładek "analog ..." ) Oczywiście do live data musisz zapalić autko najlepiej po wejściu w status.

Tu masz instrukcje diagnozy do DIS - jedyna jaką sam znalazłem. O konkretne przypadki możesz pytać na forum.

http://avtodiagnostika.com/netcat_files/File/GT1-05a-BMW-Diagnosis.pdf

tu są skróty modułów a na necie znajdziesz reszte.

viewtopic.php?f=98&t=122392

przydatne narzędzia > google.pl i google tłumacz. :D

inne fora też istnieją w tym zagraniczne.

(ostatnio tłumaczyłem z fińskiego :) )

Może przy następnej diagnozie porobię screeny - przydadzą się początkującym. (Sam zacząłem dopiero niedawno i wiem jak to jest)

Opublikowano

Raczej w fotki z takich prostych czynności nikt nie bedzie się bawił.

chciałbym odczytać błędy, sprawdzić np wtryski itp w silniku M47N

To naprawde jest bardzo proste :) jak się będziesz tak bał i czekał na gotowce to sie nigdy niczego nie nauczysz :wink:

Nie bać sie INPY ! :cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś z forumowiczów może zdradzić hasło do pliku z instrukcją obsługi GT1-5a-BMW-Diagnosis.pdf ???? Pobrałem plik a przy otwieraniu pyta o hasło:-/

TenkUVeryMacz:-)