Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Po ściągnięciu mapy BMW_DVD_Road_Map_Europe_HIGH_2011 zajmuje ona ponad 7 giga. Chcę ją nagrac na zwykłą płytę DVD. Próbuję okroic mapę za pomocą ultra iso, ale po okrojeniu, gdy chcę zapisac wyskakuje komenda, że można zapisac plik nie większy niż 300mb, a jeśli chcę większy to muszę kupic pełną wersję :(

Próbowałem okroic mapę za pomocą daemon tools i IMG Burn, ale nie wiem jak to się robi w tych programach. Może ktoś posłuży pomocą i powie jak dokładnie odchudzic tą mapę w jednym z wyżej wymienionych programów? :D

Opublikowano

Odpada bo w programi Magic Iso jak i Ultra Iso po odchudzeniu mapy gdy chcę ją zapisac to wyskakuje komenda, że plik jest większy niż 300mb. I zeby zapisac plik większy niż 300mb trzeba kupic pełną wersję tego programu:(

Więc jak to okroic?

Opublikowano

Heh, dobrze kombinujesz. Nawet dobrymi programami. ;) Przecież w sieci te programy są nie tylko w demowych wersjach. Chyba więcej nie muszę pisać? ;) :)

Zresztą, nawet jak chcemy iść po legalu to po googlu idzie coś znaleźć. Co prawda nie szukałem, ale posiedz i coś wypatrzysz. :) Zerknij tu: KLIK

Opublikowano

Witam, gdzie mieszczą się głosy w professional 2011? CO mogę tego obrazu wyrzucić? z jakich folderów?

Posiadam 3xDVD z POI, czy po wyrzuceniu głosów jestem w stanie zmieścić to na DVD DL?

Opublikowano
Dzięki za info, jak dalej postępuję, wypakowałem w ultraiso wszystko do jednego folderu, na pytanie zastąp.. potwierdziłem, z tego co wypakowałem tworzę obraz iso i on ma 2.7gb? nie za mało? jak dalej postępować?
Opublikowano

po co wypakowujesz obraz?

obraz trzeba ZMODYFIKOWAĆ.

Czyli OTWIERASZ go programem takim jak podałem ci wyżej, zapisujesz (najlepiej jako osobny plik, by oryginału nie stracić w razie niepowodzenia czy jakichś tam kolejnych prób czy manewrów) i tyle. Później nagrywasz na DVD-R i biegniesz do auta sprawdzic czy działa. Jak nie działa to ewentualnie spróbuj ściągnąć mapy Navteq'a - Eastern Europe 2010-2011 Navteq (VDO-BMW-Opel-Renault) i nagrać je na zwykłym CD 700MB jako MODE 2!

Powodzenia

Opublikowano

ale jak nagrać te 3 obrazy na jednej DVD DL.

Chodzi mi o mapę professional 2011 która jest na 3 dvd. i chcę to na jednej DVD DL

Opublikowano

Ja pier...e! :duh:

Drogi kolego, pierw powiedz nam w końcu co masz za auto (uzupełnij poprawnie profil)

Później powiedz nam jaką masz wersje navi (mapy high są zupełnie inne niż proffesional!)

A może ty mogóle nie masz czytnika dvd, tylko potrzebujesz map do MK3?

I po co ci wszystko na jednej płycie, skoro i tak pewnie jezdzisz tylko po swojej wiosce?

Szczerze to ja mam mapy Navteqa na płycie 700MB i jest ekstra, mimo, że mam MK4 i czytnik DVD, gdzie powinny być mapy HIGH, ale jezdze 99% tylko po Polsce, reszta Czechy i Litwa więc ta płyta mi wystarcza. W razie jazdy do DE zmieniam płytę i tyle.

Opublikowano

Jeśli piszę PROFESSIONAL to jaką mam nawigację? Jeśli potrzebuję tego na JEDNEJ DVD DL bo przekładam na jednej trasie 3x DVD to widocznie tego potrzebuję! Jeśli czytasz nie ze zrozumieniem to proponuję wrócić się do szkoły podstawowej piszę wyraźnie PROFESSIONAL, jeśli nie masz pojęcia to nie zabieraj głosu, nie odpowiadaj.

Jeśli chcę to nagrać na jednej DVD DL to muszę to wypakować i jakimś cudem nagrać na jedną DVD DL.

Opublikowano

Spokojnie, przestańcie się bulwersować...

Tutaj nałożyły się dwa różne pytania - o nawigację High Kolegi "hokej" oraz o nawigację Professional Kolegi "tmks2".

Na pierwsze pytanie została odpowiedź udzielona, na drugie pytanie nie,

a swoją drogą to Kolega "tmks2" jest niegrzeczny i za dużo sobie pozwala = jako młody forumowicz powinien uważać na zakrętach...

Opublikowano

Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc napisałem w tym.W moim temacie pytanie było o professional, co do bulwersowania się i używania przekleństw to nie ja chyba zacząłem, chyba że na tym forum można kogoś obrażać mającego mniejszy staż i ilość postów.

Pomijając ten "incydent" był bym wdzięczny jeśli ktoś by pomógł, bardzo mi na tym zależy, tym bardziej, że to nie kwestia zmiany tylko DVD na kolejną.

Opublikowano
Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc napisałem w tym.W moim temacie pytanie było o professional, co do bulwersowania się i używania przekleństw to nie ja chyba zacząłem, chyba że na tym forum można kogoś obrażać mającego mniejszy staż i ilość postów.

Pomijając ten "incydent" był bym wdzięczny jeśli ktoś by pomógł, bardzo mi na tym zależy, tym bardziej, że to nie kwestia zmiany tylko DVD na kolejną.

Zgoda, Kolega "pitong" także się ździebko zagalopował... powinien przeprosić za brzydkie wyrażenia. A Ty znalazłeś się w temacie nawigacji High i dlatego to bezpotrzebne nieporozumienie...

Co do Twojego zapytania: jeszcze nie istnieje sposób skrojenia trzech map Prof 2011 do jednej płyty - czyli musisz dalej je wymieniać (te trzy płyty) = wsch. Europa, zachodnia, centralna...

Pozdrawiam i życzę jeszcze pogodnych Swiąt Wielkanocnych

P.S.

Kolego "tmks2" - uzupełnij swoją wizytówkę to będzie wiadomo jakie masz auto i w tym aucie jaką masz nawigację - będzie prościej z Tobą korespondować...

Opublikowano

ani jeden ani drugi nie wpisał jakie ma auto! pytanie dotyczyło navi high, a tutaj kolega drugi nagle wplątał się z profesionalem i zamieszanie się zrobiło.

po co ci 3 plyty dvd na jednej? juz az tak leniwy jestes by w razie potrzeby wymeinić płyte w czytniku? moze zbiornik paliwa tez zamontuj sobie na dachu 1000l wtedy bedziesz tez raz na miesiac tankowal?

a tak na marginesie kolego tmks2 , zadałeś pytanie w wątku, którego problem dotyczył navi high. Trzeba bylo napisac slowo profesional DUŻYMI literami, wtedy nie było by zamieszania, wiec sam jestes sobie winien. I nie bulwersuj się chłopie, tylko zadaj pytanie i czekaj spokojnie! nikt tutaj nie poleci ci nagle wymyślać rozwiązania, bo ty chcesz na już już już! i troszkę pokory, bo ja jestem na forum trochę dłużej niż data mojej rejestracji konta (2003 rok). ok?

i UZUPEŁNIJ profil - poprawnie

Opublikowano

Dla kolegi powyżej trzeba pisać DUŻYMI LITERAMI bo ma kłopot z odczytem ze zrozumieniem małych, a po co Ci jest potrzebny model, co to za różnica czy to jest e95 e60 e61 ważne że jest napisane PROFESSIONAL i chodzi o taką navi, a dokładniej o mapy do niej. Nie interesuje mnie czy jest ktoś dłużej na forum, czy ma więcej postów, nie pozwolę sobie by ktoś rzucał przekleństwami w moją stronę.

Tu nie chodzi czy ktoś jest leniwy czy nie a wiesz jak wygląda zmiana płyt? wiesz jaka jest procedura? Najwidoczniej nie. Uznaję jedną zasadę - nie wiem, nie odzywam się, chcesz popisać od tego jest czat a nie forum.

Pisałem, nie chciałem zakładać nowego wątku więc napisałem w tym, co do zamieszania to sam je CHŁOPIE zrobiłeś, najwidoczniej jesteś jeszcze "świąteczny".

Tu się nikt nie pyta o końcówkę drążka, by Ci był potrzebny model tylko o navi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Skończyłes? Jeśli tak to uzupełnij profil. I nie pusz się tak! A jak chcesz sobie popsiać to sam się przenieś na czat.

A jak będziesz taki supermen i połączysz 3 płyty dvd-dl w jedną i uruchomisz to ekstra. tylko nie zapomnij się tym podzielić, chętnie wielu będzie z ciebie zadowolonych, bo jak na razie nie błyszczysz tutaj niczym pozytywnym.

Opublikowano
...nie pozwolę sobie by ktoś rzucał przekleństwami w moją stronę.

Racja

...Tu nie chodzi czy ktoś jest leniwy czy nie a wiesz jak wygląda zmiana płyt? wiesz jaka jest procedura? Najwidoczniej nie. Uznaję jedną zasadę - nie wiem, nie odzywam się, chcesz popisać od tego jest czat a nie forum..

Procedura jest taka że jak wybierasz się z Pacanowa do Paryża to wpisujesz adres docelowy "Place Pigalle" i potem na płocie (na granicy) wymieniasz płyty. Nawigacja zapamięta i poprowadzi. Czytnik do nawigacji w E6x masz na wysokości krocza po prawej ręce, więc to żadna fatyga...

Pisałem, nie chciałem zakładać nowego wątku więc napisałem w tym, co do zamieszania to sam je CHŁOPIE zrobiłeś, najwidoczniej jesteś jeszcze "świąteczny"...

Brzydko - "świąteczni" to jesteśmy wszyscy, dlatego prosiłem o uszanowanie tego nastroju... Uzupełnij wreszcie swój profil i będzie wszystko prościejsze.

A i kapka szacunku dla "starszych" Kolegów przyda się - kiedyś możesz potrzebować więcej pomocy i wtedy .... :mad2: