Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim e34 poprzedni właściciel jak się okazało wyciął katalizatory, chyba bo ich nie ma, aczkolwiek wydech jest nieoryginalny, więc na 100% nie wiem. Samochód jest z 92 roku nigdzie w dowodzie nie ma wpisu typu KAT. ani w książce pojazdu. W związku z tym pytanie jak to będzie na przeglądzie ?

Ma ktoś doświadczenia w tym zakresie, ewentualnie mógłby polecić na priv jakiegoś dobrego diagnostę ;) z mazowieckiego ?

Czy jeżeli jest problem to wystarczą atrapy katów ?

Opublikowano
U mnie na przeglądzie facet wyśmiał te atrapy, w sensie takim, że nikogo tym nie oszukasz. Ogólnie lepsza taka atrapa niż zwykła rura, bo jednak jakaś puszka powinna być. Ja u siebie zamontowałem, bo te rury co poprzedni właściciel wstawił były nieszczelne i wyglądały mega druciarsko. Jak masz normalnie myślących ludzi w stacji kontroli to nie powinni robić problemów. W końcu nowy, dobrej jakości katalizator kosztuje majątek w porównaniu do zwyczajnego tłumika...