Skocz do zawartości

mocowanie na śróbach - da się zespawać? pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesć, chce kupić e21 ale sprzedawca Mi powiedział, że łączenie budy z podwoziem jest z tyłu hmmm "walnięte", było mocowane na śróbach i po prostu poszło. Mówił, że chodzi o jakąś belke i niby da sie to zaspawać Czy ktoś może się w tym orientuje...przydadzą sie wszystkie informacje. Z góry dzięki!
Opublikowano

Mocowanie które ma na myśli to zapewne tuleje tylniej belki, które przecież do belki są przykręcane i moznabyłoby je zespawać ale nie zalecam tego robić. Co będzie gdy przyjdzie czas na ich wymianę, jeżeli będziesz zamierzał je wymieniać. Wszystko bowiem zależy od stanu ogólnego auta czy warto je ratować.

Ma, nadzieję, że chodzi właśnie o to połączenie a nie tuleji do karoserii na takiej długiej i grubej szpilce, którą częst potrafi obrywać z karoserii w wyniku starości i niedbałości o progi.

Opublikowano
Jest mi szkoda tej fury bo z zewnatrz jest w fajnym stanie podłoga nie jest zgnita,silnik 2litry na wtrysku w dobrym stanie tylko własnie mocowanie tej belki jest problemem.A jesli to ta szpilka jest walnieta to da sie wogóle cos z tym zrobic wymienic szpilke albo cos w obu przypadkach czy auta raczej nie kupować?? prosze o odp pozdro Robert
Opublikowano

Zrobić zawsze się da.

Dobry blacharz, gdy włoży w to trochę serca to wykona pięknie.

ale ja myślę ze tu problem jest z tymi tulejami na mocowaniu do belki, lub nawet taka blachą od spodu tuleji trzymającą szpilkę w poziomie przykręcana śrubami do ranta na progu.

Jeśli ogółem jest w fajnym stanie to bierz.

Eksploatacja takiego auta jest naprawdę tania np komplet amorków bilstein to aż 550 zł - wszystkie cztery nówki.

No i jeździ się tym rewelacyjnie.