Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam...chodzi o światełka postojowe...czy jest taka możliwość żeby zaświecały się razem z centralnym

zamkiem,gdybym otwierał!!!,co potrzeba? przeprogramować komputer? czy może jakieś bezpieczniki dołożyć?

czekam na jakieś rady..pozdrawiam :D

Edytowane przez uki
Opublikowano
I to wszystko? może masz schemat jak to zrobić? jakie kable itp..!!
Opublikowano
Gdzieś na forum widziałem opis jak podpiąć ringi, żeby zapalały się przy otwieraniu auta. Analogicznie można zastosować do postojówek. Ja osobiście wziął bym sygnał od lampki przez diodę i za pomocą przekaźników lub tranzystora osobne zasilanie puściłbym na postojówki. Nie podłączałbym bezpośrednio, bo postojówki ciągnąć będą więcej prądu niż żarówka w kabinie i żeby nie narobiło błędów albo coś popaliło. Kabli nie ciągnij do samego przodu tylko przy LCM czyli ten moduł z pokrętłem do włączania świateł są doprowadzone kable od postojówek i każdej innej żarówki z auta. Tylko znajdź rozpiskę tych kabli na necie lub forum, na pewno ktoś już to rozgryzł.
Opublikowano
Okej już znalazłem...wielki dzięki...podłączyłem się do oświetlenia wewn. przy nogach..,,prosty montaż i dojście,zajęło mi jakieś 2 godz. na spokojnie przy piwku :) ,założyłem również diodę przetworniczą 1N4007 żeby nie wykazywało żadnych błędów..iiii jak narazie jest wszystko okej,żadnych błędów niema na kompie...oby tak dalej,,,jak ktoś zainteresowany to mogę wrzucić instrukcje... pozdrawiam