Skocz do zawartości

POMOCY! gasnie na benzynie oraz od 5 tys. obrotów muli go.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z is-ka dokładnie chodzi mi o to ze na benzynie auto gasnie albo nie dokreca go do konca czyli od 5 tysiecy obrotow w gore jest lipa:( słyszałem ze to silniczek krokowy ale załozyłem nowy i dalej nic :( zapomnijałem dodac ze na gazie smiga jak złoto ale chciał bym naprawic benzynke i wywalic gaz :) jest mi ktos w stanie pomoz ?? pzdr:)
Opublikowano

zacznij od filtra paliwa jak nie pomoże to ciśnienie na listwie wtrysku sprawdź, wtryskiwacze filtr powietrza

ewentualnie przepływomierz, któraś cewka lub pompa paliwa się kończy

Opublikowano
jesli na gazie chodzi ok to na 100% zasilanie paliwem zacznij filtr paliwa zawór na listwie wtryskowej pompka paliwa i na 100% będzie ok
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano
jeżeli ma gaz 1 generacji to na gazie będzie chodził dobrze pomimo, że będzie uwalony któryś z elementów sterowania mieszanką paliwowo-powietrzną także przepływkę i sondę też trzeba sprawdzić.
Opublikowano
podobno dostaje lewe powietrze i kupiłem rure ktora łaczy przepływke z korektorem ? chyba tak jakos sie to nazywa:P teraz nic tylko jutro ja zmienic i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :) dzieki za pomoc ! :)