Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, problem z moim bmw polega na tym że auta źle pracuje na wolnych obrotach, rzuca nim i strzela z tłumika i śmierdzi paliwem, sprawdziłem szczelność dolotu, podmieniłem przepływomierz wypinałem sonde żeby zobaczyć czy będzie poprawa, wymieniłem świece, czujnik temperatury, sprawdziłem przewody WN a auto dalej chodzi jak ursus na wolnych obrotach.Czasami śmierdzi paliwem w aucie oraz zauważyłem że często przy wyrzuceniu na luz ekonomiezer pokazuje spalanie około 8 litrów, czy powodem takiej pracy może być uwalony któryś w wtrysków? lub co może powodować taką pracę silnika...
Opublikowano
Byłeś na diagnozie komputerowej??

Może czujnik położenia wałka.

Bądź wału korbowego... hmmmm ale czy to by powodowało aż strzelanie z wydechu?

Opublikowano
byłem na kompie pokazało blad czujnika temperatury, sondy i przeplywki, ale majster powiedzial że sonda ma błąd ponieważ mieszanka która sie źle spala zakłóca jej prace, przepływke podmieniałem
Opublikowano

a może, cewka =D

trudno cos poradzic bo duzo rzeczy zrobiles ktore mogly by dawac takie objawy ;/, skoro dolot masz szczelny, to pozostaje uklad zaplonowy i paliwowy.

Opublikowano
cewke też zmieniłem :) i efekt nadal lipny... w przyszłym tygodniu wyciągne listwę zobaczę czy któryś wtrysk nie leje lub nie jest zablokowany, może w tym leży przyczyna...
Opublikowano
Jak strzela w wydech to z zdecydowanej większości przypadków jest coś z zapłonem, kable, świece, itp czujniki które ustalają zapłon... raczej to nie będą wtryski ale sprawdzić można...
Opublikowano
Wału, wałka, u mnie w M44 jest jeszcze taki czujnik temperatury powietrza dolotowego w puszce filtra powietrza, po odpięciu mi strzelał w wydech ale coś mi się przypomina że w M42 może go nie być. Ale strzały w wydech to raczej z jakiś przebić na świecach, przewodach, cewkach, przy padniętych czujnikach wałków to prędzej będzie mulenie, albo wcale nie odpali a nie strzelanie...
Opublikowano
od temperatury czujnik jest z niebieska koncowka a od zegarów z czarną czy odwrotnie? krokowy właśnie zdjąłem jutro wymocze w nafcie i zobacze czy coś się zmieni, nie mam problemu z odpalaniem gasnieciem auta czy tez brakiem mocy co moglo by wskazywać na czujnik walka lub wału