Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. W zeszłym roku malowałem auto. Przyszła zima, zimą nie jeżdże więc wpadłem na głupi pomysł pozostawienia auta pod plandeką. Po zimie, jak można było się domyślić, lakier na załamaniach karoserii wyblakł. Jest matowy i wyraźnie mniej "śliski". Autko nie ma żadnych rys, nawet płytkich, tylko ten jakby spłowiały lakier na załamaniach. I teraz pytanko. Co z tym zrobić? Od razu powiem że mam ochotę samemu tym się zająć. Wystarczy spolerować? Jeśli tak to jaką pastą? Ręcznie dam radę czy trzeba użyć maszyny?? Jutro postaram się wrzucić fotki tak dla świętego spokoju.
Opublikowano
Ciężko powiedzieć jeżeli nie widziałem na własne oczy ale pasta Tempo potrafi bardzo ładnie przywrócić błysk - tylko że też nie można się spodziewać cudów. Spróbuj bawełnianą szmatką ręcznie w jednym miejscu przepolerować i zobacz jakie to da rezultaty.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.