Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytkich, gryzie mnie problem, rano jak całkowice ostygnie moja e34 520i 24 v to nie odpala od pierwszego kopa tzn chodzi ale bardzo nie równo jak by za 2-3 garach i gasnie, za 2 i kolejnym razem odpala bez problemu.

co to moze byc ?

wymieniłem swiece na nowe, filtr powietrza, paliwa . po wymiane swiec jest lepiej co drugi dzien nie odpala od pierwszego.

prosze o sugestie, może ktoś podpowie mi co jest grane zanim wydam fortune w warsztacie

Opublikowano
moze pompa paliwa nie trzyma paliwa. i wraca do baku i dopiero jak pociagnie wystararczajaca ilosc paliwa to zaczyna elegancko palic to moja sugestia :norty:
"PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK"
Opublikowano

Witam

Filtr paliwa mozna by sprobowac wymienic jak dawno tego nie robiles, moglo do filtra syf zaciagnac po rezerwie i sie przytkal troche przeplyw

Pozdro

Opublikowano
filter wymieniłem na nowy juz tydzien temu, może wymienie pompe aby miec pewność ze to nie pompa. a kolego gdzie ja znajde ten regulator cisnienia paliwa ?
Opublikowano

Mało znam sie na silnikach benzynowych, ale podobny objaw miałem przy sparciałych gumowych przewodach paliwowych przy wtryskiwaczach. Układ się zapowietrzał i rano nie chciał odpalić a po odpaleniu lał ropą po silniku i czuć było przy otwartych oknach albo włączonej wentylacji zapach ropy. przy próbie wymiany przewodów okazało się, że rwały się w rękach. Po wymianie wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam,