Skocz do zawartości

nie odpala od pierwszego kopa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytkich, gryzie mnie problem, rano jak całkowice ostygnie moja e34 520i 24 v to nie odpala od pierwszego kopa tzn chodzi ale bardzo nie równo jak by za 2-3 garach i gasnie, za 2 i kolejnym razem odpala bez problemu.

co to moze byc ?

wymieniłem swiece na nowe, filtr powietrza, paliwa . po wymiane swiec jest lepiej co drugi dzien nie odpala od pierwszego.

prosze o sugestie, może ktoś podpowie mi co jest grane zanim wydam fortune w warsztacie

Opublikowano
moze pompa paliwa nie trzyma paliwa. i wraca do baku i dopiero jak pociagnie wystararczajaca ilosc paliwa to zaczyna elegancko palic to moja sugestia :norty:
"PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK"
Opublikowano
  • Autor
dzieki kolego za sugestie, może w sumie tak byc, troche smigałem za rezerwie bo mam gaz.może tez byc ze ma słabe cisnienie ?
Opublikowano
no moze dawac za male cisnienie albo juz nie trzyma paliwa nowa na allegro kosztuje okolo 100 zl
"PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK"
Opublikowano

Witam

Filtr paliwa mozna by sprobowac wymienic jak dawno tego nie robiles, moglo do filtra syf zaciagnac po rezerwie i sie przytkal troche przeplyw

Pozdro

Opublikowano
Takie objawy również daje niesprawny regulator ciśnienia paliwa.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
  • Autor
filter wymieniłem na nowy juz tydzien temu, może wymienie pompe aby miec pewność ze to nie pompa. a kolego gdzie ja znajde ten regulator cisnienia paliwa ?
Opublikowano
  • Autor
jest jeszcze jedno, jak jade i otworze szybe kierowcy to czuc benzyne. nie wiem co jest, w garażu nie mam nakapane. to moze byc przyczyna ?
Opublikowano
sonda , jedź na kompa i może sie cos wiecej dowiesz
http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

Mało znam sie na silnikach benzynowych, ale podobny objaw miałem przy sparciałych gumowych przewodach paliwowych przy wtryskiwaczach. Układ się zapowietrzał i rano nie chciał odpalić a po odpaleniu lał ropą po silniku i czuć było przy otwartych oknach albo włączonej wentylacji zapach ropy. przy próbie wymiany przewodów okazało się, że rwały się w rękach. Po wymianie wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam,