Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla potomnych :)

W samochodach niewyposażonych w co najmniej NAVI bussiness - Dension Gateway 500 nie podejdzie. Minimalne wymagania to:

BMW 5 Series E60: 2003 Onwards (i-Drive, Business (M-ASK, 6.5", single slot))

BMW 5 Series E60: 2003 Onwards (i-Drive, Professional (CCC, 8.8", dual slot))

BMW 5 Series, E61: 2004 Onwards (i-Drive, Business (M-ASK, 6.5", single slot))

BMW 5 Series E61: 2004 Onwards (i-Drive, Professional (CCC, 8.8", dual slot)

Pozostaje zmiana na NAVI Prof (nie opłaca się zmieniać na business i dorzucać Dension)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Dokładnie tak jak piszesz. Ja jestem już po wymianie na professional'a. Akurat miałem farta i navi jest z samochodu, który był niedawno po zmianie softu w 2009 bodaj więc mam mp3 z automatu, przez co trochę odłożyłem w czasie montaż Dension'a ;)
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie nie mam niestety wejścia USB chociaż jest navi professional. iTouch'a podłączam kablem z mini jackiem do wejścia AUX. Gra muzyczka tylko trzeba wybierać utwory w urządzeniu. Niewygodnie i męczące chyba że zrobi się play listę. Można też podłączyć moduł zamiast zmieniarki CD ze schowka tylko jest jedno ale. Miałem to przez jeden dzień i oddałem. 32GB muzyki urządzenie rozpakowało wszystkie nagrane płyty na utwory i posegregowało je alfabetycznie :duh: Nie ma możliwości tak jak z listą kontaktów z telefonu wybrać liter. Kręciłem z 40 sek iDrive'm i nie dojechałem do Z ... Masakra. Jest tylko jedna ale droga opcja. Złącze USB i moduł Bluetooth i kabel ale oryginalny bo ten od Apple nie chce działać. Trzeba też zaprogramować sterowniki w aucie od początku a to też koszty (1,5 tys). Są na Allegro kolesie co oferują wszystkie potrzebne elementy ale jak przeskoczyć programowanie auta. W ASO cała operacja za 4,5 tys :( Może ktoś ma wiedzę na ten temat ale nie zasłyszaną tylko zrobił to u siebie i działa. BMW jest kapryśne i nie lubi zbytniej ingerencji w elektronikę :nienie:

3majcie się

TOM