Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od jakiegoś czasu coś mi stuka w boczku (w środku) tam gdzie wchodzi pas bezpieczeństwa

tak jak by coś tam latało za tym plastykiem

jak zdjąć ten plastyk i co tam może latać ?

jak wjadę w dziurę albo zakołysze autem to stuka ,jest to denerwujące ;)

Opublikowano

Z tego co dobrze pamietam zdejmij najpierw uszczelki,trzeba tez chyba poluzować progowe plastiki i o ile nie myle sie jest on na wtrzaski.Co tam lata u ciebie zobaczysz sam.Tam za duzo do latania to nie ma.POzdr

PS zaznaczam chyba wtrzaski,zdejmowałem to może 8lat temu.

Opublikowano

no i rozebrałem

i nic tam nie ma :? wszytko poskręcane nie ma co stukać

kurcze może to coś w drzwiach

w poniedziałek rozbiorę i zobaczę

Opublikowano
Jak cos zaczyna stukac w aucie trzeba radia zaczac glosniej sluchac-pomaga :D a tak na powaznie poszukaj bo byl o tym temat.Jezeli dobrze pamietam to cos z ryglem od zamka drzwi.Jest tam kilka podpowiedzi jak sobie z tym poradzic.Pozdrawiam
Opublikowano
Obstawiałbym "zatrzask" drzwi wyrabia się po pewnym czasie ( miałem podobny dzwięk wydawało się, że dobiega ze słupka). Rozwiązanie poluzować i przesunąć o [mm] w kierunku karoseri
Opublikowano

no i zrobione

ale powiem tak że musiałem do końca przesunąć , bo jak tylko 1 mm to i tak stukało

przesunąłem do końca zamek (trochę mocniej muszę trzasnąć drzwiami ) ale już nie stuka ;)

myślę ze sam zamek też się wyrabia ;)