Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam takie pytanie czy opłaca się sprowadzić BMW e46 z Irlandii z kierownica po prawej stronie i zrobić przekładne na naszą lewą stronę ?? silnik podałem przykładowy e46 320i . ile to by mnie około wyniosło cała przekładka i przegląd itd. co trzeba zrobić zęby tym jeździć po naszych drogach jak jest wtedy z przeglądami itd. Czy ci co robią przekładki tego typu dają jakiś dokument ze zostało to przerobione w warsztacie i przegląd przejdzie normalnie ?? :)
Opublikowano

mojim zdaniem to sie opłaca np 330 xi albo 330xd czy tam 325 xi ewentualnie jeszcze 320d w każdym razie coś jak najbardziej młodego

mojim skromnym zdaniem wydaje mi sie że najlepiej to tak min od 2002r w wzwyż ale to tylko moje zdanie a jak wiadomo tyle opini ile osób.

Ja tez o tym kiedyś myślałem mianowicie o 330xi ale doszedłem do wniosku że lepiej kupić auto gdzieś lekko uszkodzone typu cały bo przerysowany niż walczyć z przekładką ale zrobisz jak uważasz....

Opublikowano
ja osobiście bym chciał taka przed liftingową jakoś bardziej mi się podobają światła przednie a reszta chyba jest taka sama jak w po liftingowej jeśli jest inaczej proszę mnie poprawić :D ale ja chciałbym się konkretnie dowiedzieć jakie by były koszta takiej operacji :) ponieważ znajomy mi zaproponował ze gdybym chał zmienić auto to możne coś z Irlandii przywieź ciekawego za śmieszną kasę tylko teraz chciałbym się właśnie dowiedzieć jak wygląda sprawa z przekładkami z anglika. Jaki jest całkowity koszt i co trzeba zrobić zęby tym jeździć legalnie:D
Opublikowano

http://angliki.info/forum.php Zaresjestruj sie tam i chlopaki Ci pomoga bo sa z tym tematem bardzo ddobrze obeznani ...

Szczerze powiem ze ja przed kupnem swojej tez o tym myslalem , mieszkam w Uk i mialem pare dobrych okazji na kupienie za baredzo smieszne pieniadze delikatnie uszkodzonej e46 ale po przekladce to auto juz nie jest takie same jak te ktore wychodzi seryjnie z kierownica po lewej stronie ... Po drugie chcesz jezdzic tym samochodem przez dluzszy okres ?? Bo jesli bedziesz chcial go kiedys sprzedac napewno nie bedzie latwo uwierz mi ... A po trzecie ile zaoszczedzisz ?? 2-3 no moze 4 tys ... Wiec przemysl to 5 razy a potem podejmuj decyzje

" Ucz sie pracuj ciezko dnia kazdego

trening czyni mistrzem duzo w tym dobrego

pierwszy krok to poczatek by osiagnac szczyty

dzialaj swiadomie przestan na farta liczyc ... " HG

Opublikowano
Panowie przekladam busy juz jakies cztery lata i z wlasnego doswiadczenia nie polecam nikomu przekladki osobówki :nienie: Oczywiscie wszyscy co przekladaja auta beda polecac jak najbardziej niestety ja nie ,w busie przaktycznie nie lutuje sie instalacji a w osobowce kilkadziesiat przwodow, wycinanie scian,wiercenie otworow pod magiel itd.Osobiscie nie polecam uzbieraj sobie wiecej pieniedzy i kup orginal.
Byłe 318i coupe obecne 320i coupe radosc z jazdy.Nareszcie długo oczekiwane E46 kombi.