Skocz do zawartości

325 - jaki typ szkieł przednich reflektorów do mojej bmw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam bmw e36 2.5 (2.3) coupe z 97 roku. Chciałabym zmienić przednie szkła reflektorów tylko nie wiem jakie kupić. Na allegro widziałam kilka różnych typów. Wiem ze chyba z wersji wcześniejszych tych do 96 roku były montowane inne niż w nowszych modelach. Proszę o jakiegoś linka (np oferty na allegro) który mógłby mi pomóc.

Kilka innych pytań:

Czy starsze szkła pasują do nowszych reflektorów??

Czy istnieją szkła reflektorów przystosowane do ksenonowego żarnika a nie żarówki halogenowej??

Prosze o pomoc z góry dziękuje. POZDRAWIAM

Edytowane przez EwelinaBMW
Opublikowano
jak mogą być zewnętrzne takie same jak mają inne mocowania do całego reflektora????? chce wymienić kompletne klosze (szkła zewnętrzne i wewnętrzne) na oryginały. Były montowane boscha czy zkw?? a pod ksenon typowych nie było??
Opublikowano
Widocznie trudny to temat, najlepiej by było gdybyś zmierzyła swoje szkła, zapisała wymiary i poprosła sprzedawcę o to samo, niech zmierzy sprzedawane szkła i prześle dane.
Opublikowano
jak mogą być zewnętrzne takie same jak mają inne mocowania do całego reflektora????? chce wymienić kompletne klosze (szkła zewnętrzne i wewnętrzne) na oryginały. Były montowane boscha czy zkw?? a pod ksenon typowych nie było??

Koleżanko jeżeli chcesz wymienić całe klosze to po co piszesz że chcesz wymienić szkła???????to zupełnie dwie różne rzeczy.

zkw-hella miały mocowanie na blaszki,bosch miały plastykowe mocowania.Wiesz chociaż jakiej firmy masz lampy z przodu?

Do xenonów były hella celis i trzeba wymienić całe lampy.

Ja wymieniałem u siebie lampy więc przemaglowałem temat,tylko twoje pytania dezorientują i ciężko sensownie na nie odpowiedzieć.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
tak wiem jakie mam lampy - firmy bosch, możesz oś więcej napisać o tych lampach hella celis?? Masz racje kolego rzeczywiście źle trochę sformułowałam pytanie :)
Opublikowano
tak wiem jakie mam lampy - firmy bosch, możesz oś więcej napisać o tych lampach hella celis?? Masz racje kolego rzeczywiście źle trochę sformułowałam pytanie :)

http://allegro.pl/bmw-e36-hella-celis-black-w-sklepie-2200zl-i1533675784.htmltutaj gościu już od dłuższego czasu sprzedaje te lampy ale jego są prawdopodobnie przerobione z H7 bo takie też były i są przemalowane.

albo nowe ale cena poraża http://www.venom24.pl/clear-xenon-celis-hella-p-16936.html?osCsid=1b3d2adb127c1ff48c551bf0198fa070

Najprostszą i najtańszą metodą jaką się stosuje na uzyskanie xenonów to soczewki sprzed liftu zkw lub bosh http://allegro.pl/reflektor-lampa-przednia-bmw-e-36-e36-91-94-i1535454413.htmli do nich wsadzić xenony.Oczywiście to jest druciarstwo bez homologacji ale w ten sposób większość przerabia na xenony.

A little piece of heaven in my hands