Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie - jak w temacie. Muszę wyjąć tą lotkę, która siedzi we wlocie pod tablica rejestracyjną zderzaka M-Pakietowego. Czy do jej demontażu konieczne jest całkowite zdjęcie zderzaka czy można ją odpiąć od przodu, względnie z kanału po zdjęciu osłony pod silnikiem? Lotkę chcę zdjąć i zobaczyć jak będzie to wyglądało w wersji takiej, jak ma miejsce przy zderzaku M5.

Przy okazji - jak zdjąć w tymże zderzaku ozdobne krateczki plastikowe , które są na wlotach kanałów chłodzących tarcze hamulcowe

Pzdr.

Opublikowano
Manolito ja nie mam M stukacza ale widziałem jak szwagier zdejmował to wszystko do malowania.Robił to na kanale,trzeba odkręcić cała osłone silnika,masz tam wkretaki-może uda ci sie bez odkrecania całej.Tzn zacznij od przodu samochodu odkrecac zostaw wkrety te najdalej od zderzaka,powinna sie podgiąc osłona i wyjdzie ze zderzaka.Jak tak się uda będziesz miały perfekt dostęp do wszystkiego.Całego zderzaka nie trzeba na bank zdejowac.Z tą osłoną nie jest dużo do walki,pare wkretów podegnij ja rękoma i zejdzie w dół,wkłada się tak samo-podegnij i podsuń,potem wkrety i po zabiegu.Ja tą łajze odkrecałem w drodze,zachciało mi się zobaczyc czy moczy sie turbo i spadła mi na dół lampka.Najechałem jedną stroną na kraweżnik i gleba na plecach,śrubokret i zrobiłem.POzdr
Opublikowano

Ze zdjęciem osłon pod silnikiem to nie mam żadnych problemów - robiłem to w ostatni weekend (w galerii opisałem co było powodem). Ale z tego co zauważyłem to nawet jeśli zdjąłem osłonę pod silnikiem to w zderzaku jest jeszcze jakiś płat plastiku bo jak próbowałem włożyć rękę od strony intercoolera to właziła mi gdzieś między dolną krawędź zderzaka a jaką drugą płaszczyznę i nie miałem szans, żeby ręką sięgnąć te kratki od wewnątrz. Chyba, ze może jeszcze powinienem rękę włożyć jakoś wyżej od strony intercoolera. W każdym razie póki co zrezygnowałem ze zdjęcia tej lotki bo i tak dostęp do niej bez zdjęcia zderzaka jest kiepski (przynajmniej w m-pakietowym).

Pzdr.

Opublikowano

Widziałem co ci to włochate zwierze narobiło :duh: Jak nie dajesz rady wydłubać od spodu,trzeba zdjąć numer rej,tam masz sruby od zderzaka i od spodu plastiki od chłodzenia hamulców itd.Czyli zdejmij dziada całkiem,fakt wiecej robótki.

PS nerki git :cool2: POzdr