Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wita posiadam BMW e36 1.8tds 1997r combi mam problem drga mi karoseria na niskich obrotach a jak dodam lekko gazu wszystko sie uspokaja... Byłem z tym u mechanika stwierdzil ze to pewnie poduszki sprawdzil ale ponoc byla juz wymieniana i co to może byc innego? ps. kupiłem ja juz z tymi drganiami a bardzo chcialbym je wyeliminowac.... :(

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem otrzymasz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
moze to silnik drzy, a co za tym idzie cala karoseria, wiec moze nieszczelnosc w dolocie albo cos z ukladem wtryskowym, gdyby nie to że diesel to obstawialbym uklad zaplonowy :P
Opublikowano
mechanik mówił mi o jakimś napinaczu.... czy on moze wywolywac wibracje karoserii ? dzieki reaper89 pogadam o tym z mechanikiem :)
Opublikowano

BTW, nie napisałem tego w poprzednim poście dlatego sprostuję, ale może się domyśliłeś, chodziło mi o nierówną pracę silnika.

Co do napinacza to nie wiem.

Opublikowano
dzieki kolego za wiadomosci :) mam jeszcze 2 usterki jedna to po podpieciu czujnika pod siedzenie pasażera (nie wiem czego ale byl odpiety) zaswiecil mi sie czujnik od poduszki powietrznej ale juz wiem co mam zrobic "podpiac pod kompa" a 2 taka ze tylko jedne drzwi mi sie z centralnego zamka nie zamykaja ale najpierw sprawdze to co pisza inni zajrze do klapy bagażnika :) jak mi nie pójdzie to bede cos na ten temat pisał :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam ten sam problem... silnik strasznie drży przy standardowych obrotach (około 700) jak się troszkę przygazuje jest( ok tak od 900 obrotów).

Wymienione poduszki, sprawdzona przepływka, egr, wymieniony filtr paliwa, filtr powietrza, zero lewego powietrza, wywaliłem nawet katalizator. Komp nie pokazuje żadnych błędów... zastanawiam się nad wtryskami, ale autko wogóle nie kopci...pali ładnie,ale ma problemy z wejściem na obroty- przy ruszaniu najpierw zdrowo gazu potem dopiero powoli sprzęgło muszę puszczać bo nie chce jechać, a jak np. przy 50 na trójce wcisnę mu do końca gaz to rozpędza się jak czołg przez pierwsze pera sekund(obroty silnika wogóle nie wchodzą) a potem już w miarę idzie... koło dwumasowe też wykluczyłęm bo czy na sprzęgle czy na luzie jest to samo...pomóżcie panowie bo już mnie krew zalewa od tego trzęsienia...

ps. wstrząsy są największe przy schodzeniu z obrotów

pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Sprawdzilbym bym wezyki podcisniena do turbo i EGR. Jeśli masz po drodze jakieś zaworki sterujace turbo i, albo EGR to wyczyscilbym w nich filterki. Może pomoc ale ręki sobie uciąć nie dam. Pozdro i powodzenia z walka.

Ps. To co napisałem dotyczy sie silników diesla (nie mam pojęcia jaki ty masz :) )