Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem z 325 e36 93r, mianowicie, samochód zapala za 3,4 razem nie wkręca sie na obroty, i przyokazji jakby sie odcinał przy 3,5 tys/obr, czasami jeżdzi jakby miał te 192hp a czasami jakby miał 50hp czasami słychać małe eksplozje w kolektorze, a i jeszcze tak samo pracuje z podłączoną przepływką i z odłączoną przepływką, filtry wymienione , świece też, nie wiem co jest grane może ktoś coś podpowie, pod komp był podłączony nic nie wykazuje? Może sonda, może czujniki , przepływka????

Z góry dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam

Marek

Opublikowano
A ona ma przepływomierz klapkowy ? Bo ja mam taki w 316 i jak mi strzeliło w dolot to klapka się połamała- przepływka nie działała + tamta część blokowała przepływ na 2 cylindry :)
Opublikowano
Masz do wymiany czujnik wału korbowego :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

No tytuł tematu po prostu urzeka i wprost trudno nie wpaść od razu na rozwiązanie sporego problemu =D

Tak jak napisal przedmowca, prawdopodobnie czujnik wałka, wyglada na problem z rozrzadem.

Opublikowano
Marekk, tak jak Ci napisali przedmowcy - prawdopodobnie to czujnik polozenia walka rozrzadu. A na drugi raz, jezeli chcesz, zeby wiecej osob Ci pomoglo, tytuluj poprawnie temat.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.