Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chodze z zamiarem lekkiej rozbudowy mojego audio, miedzy innymi chcialem zakupic tube ale odradzono mi i zaproponowanu subwofer czy jak to sie pisze :) Do tego jaki wzmacniacz i wymienienie glosnikow fabrtczncyh NOKII na jakies lepsze. Co o tym sadzicie ? Przegladalem ten dzial forum i chcialbym zaczerpnac pomyslow ludzi ktorzy tutaj sie udzielaja, bo z tego co zauwazylem dysponujecie ogromna wiedza na ten temat :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Więc będą tutaj dwa fronty: jeden stwierdzi, że nic lepiej niż oryginalne NOIE nie zagra i nie warto ich ruszać (chyba, że są porwane), a drugi front powie, że pierwsze co, to wywalić oryginalne głośniki :)

Ja akurat mam głośniki Clariona (wygląda na oryginał, może jakaś wersja była) i ich nie ruszam. Dołożyłem bass i gra ładnie, efekt bardzo dobry. Oczywiście Tobie polecam pierwsze co, to właśnie wsadzenie basu do bagażnika z konkretnym wzmacniaczem i okablowaniem. Potem się będziesz zastanawiał, co dalej, ja na tym poprzestałem, podoba mi się i wystarczy :)

Kai
Opublikowano

Zrob sobie pozadnie przod, koniecznie wygluszajac drzwi. Ja polecam glosniki Xetec G6 + tweetery. U mnie zwrotnice byly robione specjalnie pod autko przez autorytet w tej dziedzinie z firmy Qba. Glosniki zasila wzmacniacz JL Audio 300/2 umieszczony wraz z drugim wzmiacniaczem (JL Audio 500/1) od suba w rynnie ktora jest na koncu bagaznika w jego podlodze. Jesli chcesz miec pozadnie to najpierw zrob przod a wtedy zobaczysz czy trzeba ci wiecej bassu czy nie. O oryginalnych glosnikach zapomnij.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.caraudioreda.pl/montaze/images/bmw/12.jpg

pozdrawiam

mavic