Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy,

to znów ja z kolejnym pytaniem, dzisiaj wracając sobie z praktyk zauważyłem ze coś sie dzieje z moim oświetleniem wewnętrznym. Problem wygląda następująco: podczas gdy wjade w jakąś nawet niewielką dziurę jak zatelepie budą oświetlenie wew sie na chwilkę zapala dosłownie na kawałek sekundy tak jak żaróweczka dostała prad jakby poprzez ocieranie sie jakiś kabelków bo oświetlenie nei pali sie jednostajnie a tak jakby gdzies była jakaś zwara czy coś w tą strone. nie wiem jak to dokładnie opisać.

Podobnie sytuacja sie ma gdy z biegu wrzuce na luz i wjade na w jakaś niewielką dziurę, światło sie zapala i pali jednostajnie przez dłuższą chwile, i gasnie gdy ponownie zapne mu bieg.

Domyslam sie ze ma to też z wiązek z wadliwym uchylaniem/domykaniem sie szyby podczas otwierania/zamykania drzwi... :(

Czyli szyba nie zawsze sie opuszcza i domyka, przy tym pali sie oświetlenie wnętrza tak jakby drzwi były otwarte ...

Myśle ze jakiś kabelek nie łączy, albo jest sparciały i ma jakieś przebicia, nie wiem nie jestem elektrykiem ;0

Opublikowano

Dzieki za info :D

Zaraz ide ogarnąć jak tam to u mnie wygląda.

EDIT:

Byłem, sprawdziłem i powiem szczerze ze nie wygląda to na az tak bardzo zużyty ...

Kilka razy otwierałem i zamykałem drzwi i teraz wszystko gra ;)

Zobaczymy jak znów zaczną sie cyrki ;D