Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem od ponad roku dostaje mi sie woda do bmw,przedna szybe juz wymienilem,z chlodnicy mi nieubyla plynu ,auto niebylo bite!zauwazylem ze jak leje woda po bocznych szybach to cieknie woda pomiedzy tapicerka a blecha (drzwiami) na dole ,wszystkie drzwi maja drozne odplywy ,jezeli ktps moze w jakis sposob pomuc to prosze odpisac bo juz nieiwem co mam robic auto niema szyberdachu ,Z gory dziekuje odp
Opublikowano
tzn dolem , od spodu drzwi na laczeniu tapicerki i blachy z tym ze boje sie ze moze wlasnie tamtedy saczyc na laczene uszczelki i z tamta moze saczyc na dywanik??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli leje się na łączeniu tapicerki z blachą drzwi, to masz 100% odpowiedź.
Opublikowano
Przyczyna przecieku są odklejone wygłuszenia drzwi znajdujące się pod tapicerką.Przecież zielo podał ci link z dokładnym opisem i zdjęciami więc w czym problem ?
Opublikowano

tak jak kolega wyzej zasugerował

ktoś grzebał w drzwiach i poodklejał, a nastepnie wyrzucił przyklejone szczelnie do drzwi wygłuszacze

to ze sie leje woda to jeszcze nie jest najgorsza sprawa popatrz na glosniki w drzwiach czy czasem w nie woda nie wsiąka bo porobią sie koszty!

a te maty wygłuszające nie są drogie ale trza poszukac

pozdro

Opublikowano
czesc,wlssnie w tym problem ze ja te maty juz wszystkie podkleilem szczelnie ,klejem do szyb wiec one odpapadja ,chyba ze te listwy co przylegaaja do szyby puszczaja??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz zdjąć tapicerkę i szukać, gdzie pojawia sie woda w drzwiach. nic innego nie pozostaje, skoro leje się na łączeniu drzwi i tapicerki.
Opublikowano

uszczeliki w szybach zawsze troche puszczają ale w drzwiach na dole są dziury odprowadzające wode i nie ma nic prawa do środka zaciekać!

upewnij sie czy to aby napewno po drzwiach ci leci a nie ścieka z przedniego słupka i w miejscu o kórym mówisz tylko przesiąka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam dzis bylem u mechanika i stwierdzil ze ta wode ktora sie pojawil na drzwiach to scieka po boku i to niby jest tylko troche i stwierdzil ze mam podszybie skruszale i tamtedy sie dostaje do filtra powietrza i stamtad nadmuchem do srodka ,jak ktos mial podobna wystacje prosze odpiac ,z gory dziekuje Pzdr
Opublikowano

Woda która dostaje się na filtr kabinowy, powinna ściekać pod samochód odpływami po bokach "rynienki" w której jest filtr.

Jeżeli faktycznie podcieka przy podszybiu, to efektem może być zamoczenie filtra, nadmiar wody powinien ściekać odpływami pod samochód.

Zamoczenie w ten sposób filtra objawia się tym, że zaraz po włączeniu z nadmuchu leci mocno wilgotne powietrze, mogą parować szyby po włączeniu nadmuchu i może jeszcze śmierdzieć stęchlizną.

Opublikowano

Witam, ja mam ten sam problem w innym miejscu, a dokladniej w bagażniku. Zawsze po intensywnych opadach deszczu, gdy otwieram klapę bagażnika ścieka mi woda po słupku bagażnika od wewnętrznej strony i kapie mi na tapicerkę w bagażniku. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane czy uszczelką czy może właśnie ta mata wygłuszająca się odkleiła ( o ile w klapie jest ). Prosiłbym o jakiegoś linka do schematu jak rozebrać klapę w touringu, bo nie chciałbym pourywać zaczepów przy rozbieraniu.

Z góry dzięki i pozdrawiam.