Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam bmw e46 kombi z 2002r i 16 felgi lecz chce kupic nowe felgi 17 z ET 20 czy moge i czy beda pasowac , normalnie ET do e46 jest chyba 35. ak bedzie 20 to felgi beda wystawac czy beda schowane ? i jakie opony by byly idealne? nie znam sie za bardzo na tym et wiec prosze o pomoc . pozdrawiam i z gory dzieki i co sadzicie o tych felgach link ponizej podaje http://allegro.pl/chrom-alufelgi-5x120- ... 35898.html
Opublikowano
witam mam bmw e46 kombi z 2002r i 16 felgi lecz chce kupic nowe felgi 17 z ET 20 czy moge i czy beda pasowac , normalnie ET do e46 jest chyba 35. ak bedzie 20 to felgi beda wystawac czy beda schowane ? i jakie opony by byly idealne? nie znam sie za bardzo na tym et wiec prosze o pomoc . pozdrawiam i z gory dzieki i co sadzicie o tych felgach link ponizej podaje http://allegro.pl/chrom-alufelgi-5x120- ... 35898.html

Generalnie felgi z ET20 przy szerokosci 7.5"-8.0" moga byc zalozone do E46, ale odradzam Ci takie rozwiazanie, felga jest waska i wysunieta bardzo na zewnatrz, przez co bedzie miala negatywny wplyw na zawieszenie. Prawidlowym wyjsciem jest rownomierne wypelnianie nadkoli w strone krawedzi blotnika jak i amortyzatora, czyli felga z troche wyzszym ET.

Inna sprawa to jakosc felg, ktore znalazles, to chinskie podrobki Eta Beta Tettsut, odpusc je sobie.

Opublikowano

witam

ja w 330d mam 17" /8,5'' od e90 et 37 pięknie leżą polecam takie parametry a co do chińskich podróbek to se odpuść jedz do gumiarzy niech ci spasują jakieś ori używane i jest git :cool2:

Opublikowano
ori felgi mają z tyłu na ramionach albo na piaście wybity symbol marki i tyle ale wskocz gdzieś w necie na stronkę bmw z felgami do danego modelu jest ich do 3 jakieś 30 kpl i coś ogarniesz wizualnie i bedziesz wiedział jakie to modele :cool2:
Opublikowano
ten link o nim myślałem gdzieś na forum już go znalazłem świetna sprawa ,ale są tam fele do wszystkich BMW patrz na opisy ja mam model STYLING 161 są to przody i tyły 8'' /8,5'' ,szukaj coś z et pomiędzy 34-37 :cool2: