Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy zastanawiam sie czy ten numer przejdzie :?: Szukałem na forum tego wątku ale brak.Mam zamiar w niedalekiej przyszłości wymienić turbine,przyczyna prosta jest-jezdziła zona zle eksploatowała,zaczęła gwizdać na obr.około1400,nie zmieniona odma :duh: wiec tez ją gnębiła.Autko zadbane i dobrze traktowane ale przezemnie i az mnie gotuje że będe musiał raczej ja wymienic.Nie ma juz tego kopniaka :( na doładowaniu jak kiedyś,auto ma raptem 177tys przebiegu i masz ci placek.Pytanie takie czy nie zaszkodzi jak założe turbo od 530 do mojej525.Wiem dobrze ze oba motorki różnia się wtryskami, pompą, turbina i programikiem,ale nie wiem natomiast czy ten numerek przejdzie.Mam wiekszy wybór turbin od 530,natomiast do mojej sporadycznie.Więc prosze o sugestie.

PS tylko prosze mnie nie zapluć na amen :lol: .POzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz 2.5, wsadzisz turbo od 3.0, napewno będzie miało większą turbo dziurę, bo ciężej ją rozkręcić.

Jeśli spasuje do kolektora, i sterowanie będzie się zgrywało to może chodzić.

Pytanie czy kompa nie trzeba będzie przeprogramować.

Ogólnie dość ryzykowny projekt.

Opublikowano
No właśnie nie mam pojęcia czy ten kawał przejdzie.Nie chodzi mi o zyskanie cos na mocy,raczej na wybraniu dobrej uzywki.Z 3.0 mogę pogrymasic i wymontują z dzwońców przy mnie natomiast do 2.5d jak na krtki w PRL-u.Jeżeli ktos bracia czai ten temat czekam na sugestie.POzdr wszystkich