Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .kupiłem nie dawno bmw 525d e61 przed liftem (z imoprtu )-problem w tym ze auto odpala normalnie biegi wchodza ,ale nie jedzie .Biegi można wciskac bez sprzegła -nie ma ani zgrzytu ani nic cisza . słychac tylko motor.Wyczytałem gdzies ze to moze byc wysprzęglik lub pompka od sprzęgła przy pedale .czy ktos sie z tym juz spotkał ? czy moze wiecie co to może byc i na co zwrócic uwage .Moze ktos juz miał z takim ustroństwem do czynienia ?
Opublikowano

1. sprawdzić czy po naprawie nie zapomnieli zamontować skrzyni biegów :wink:

2. bardzo możliwe, ze wysprzeglik się nie cofa i zostaje w pozycji "wciśnięte" sprzęgło cały czas. Wysprzęglik można sprawdzić bez zdejmowania skrzyni, wiec tym bym zajął sie w pierwszej kolejności, potem sprawdzić czy wszystko gra ze sprżegłem, może jest uszkodzone

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
wlacz silnik !

Przecież napisał "słychać tylko motor" i "auto odpala normalnie" więc daruj sobie te bezsensowne i niezrozumiałe uszczypliwości. Widzę, że znów wróciłeś, a poprzednie lekcje niczego Cię nie nauczyły...

Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Podjechałem dzis do znajomego mechanika,po 3 minutach było wiadomo co jest nie tak.Auto już jezdzi i jest ok.
Opublikowano
Podjechałem dzis do znajomego mechanika,po 3 minutach było wiadomo co jest nie tak.Auto już jezdzi i jest ok.

to napisz co było :?:

Opublikowano

to jest właśnie to, przychodza tylko po poradę jak jest problem. Próbujemy stawiać diagnoze, pomagamy, choć wszystko to i tak opiera sie na doswiadczeniach z innymi autami a nie na macaniu konkretnego. A na koniec pisze, że problem rozwiązany i szcześliwy.

Napisz chłopie co było powodem!

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

cytat: mirek 47 włącz silnik

Napisałem tak specjalnie na podpowiedz włacz silnik,ale nie ma sprawy

Podjechałem do znajomego mechnika zdjelismy płyty zakrywające wał.Odpaliłem silnik -wał sie leciutko obracał,po wcisnieciu biegu cisza -silnik chodzi wał stoi. zbadalismy wał i okazało sie ,ze na samym koncu wału poszedł przegłub przykrecany do tylnej przekładni .dlatego napęd sie nie przeniósł na koła .

Koszt nowego przegłubu w serwisie 500zł uzywka 100-200zł

juz naprawione i po kłopocie