Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pogrzebałem troche na forum, ale nie znalazłem odpowiedniego tematu odnośnie radia CD BMW BUSINESS więc postanowiłem załozyć nowy temat. Posiadam takowe radio i od jakiegoś czasu na wyświetlaczu (literki i cyfry wyświetlane w systemie kropek) zaczeły zanikać niektóre kropki, najpierw cała linijka w górnej części, potem się naprawiło, i za chwilę kilka kropek w innym miejscu, jakby w pionie. Nie wiem, jak to radio jest podświetlane i jak się do tego dobrać, jak wyciągnąć radio i czy wogóle wkładać tam ręce samemu, jak myślicie?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam.Jak nie masz zdolnosci manualnych to daj to do elektronika.Chodzi o to ze odkleily sie sciezki w taśmie przewodzącej między płytą a wyświetlaczem.Tak samo dzieje sie w wyswietlaczu na desce rozdzielczej.Jak chcesz sam sie pobawic to musisz rozkrecic radio i ponaklowac igla sciezki ktore sa przymocowane do plytki.Mam jedynie opis jak zrobic to na wyswietlaczu deski rozdzielczej.Juz wiele osob probowalo i dziala.Elektronik zrobi to samo lub mozesz powiedziec zeby napylil sciezki srebrem.Pozdrawiam
Opublikowano
No to spoko :) posiadam zdolności manualne i ogromną cierpliwość, więc pobawie się sam. Pytanie tylko jak wyciągnąć radio :shock:
Opublikowano
Wydaje mi sie ze bedziesz musial rozebrac tapicerke zeby wykrecic radio.Chyba ze masz wersje wkladana to smialo bedziesz mogl wyciagnac.Dobrze by bylo jakbys zrobil zdjecie panelu
Opublikowano

Dobra, znalazłem filmik. Nie ważne co gościu tam majstruje, ale przynajmniej wiem jak wyciągnął radio :8)

Dzieki za pomoc, odezwe się po naprawie.

Opublikowano
Dzięki za wszystko, już skończyłem, radio trzeba oddać do elektronika bo..... jest jeszcze gorzej jak było.Taśma była zbyt mocno rozklejona. Wymieni się taśme i będzie spokój.
Opublikowano
Aha.No nie ma problemu.Myslalem ze obejdzie sie bez elektronika.Tylko powiedz zeby sciezki napylil srebrem a nie tak jak bylo ferytem.