Skocz do zawartości

Nieszczelna klimatyzacja , pomocy??? Znacie kogoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Dzisiaj chciałem napełnić klimatyzację ale okazało się że nie ma szczelności. Nieszczelność sprawdzaliśmy azotem i podciśnieniem, Wybija najprawdopodobie z parownika pod deską rozdzielczą ( oglądałem połączenie przewodów klimy do ściany grodziowej ale jest oki ) Wybija od strony deski. Jak to jest z wymianą parownika od klimy , Czy jest sposób wymiany bez demontażu deski rozdzielczej od strony schowka pasażera . Znacie kogoś z łódzkiego kto by to wymienił lub miał pojęcie żeby czegoś nie pourywać , (I czy serwis bmw ma pojęcie???)

Czekam na info , POZDRAWIAM

Opublikowano
Miałem identyczny problem. Nie obyło się bez ściągania deski. W 2008 chyba wyszła mnie cała zabawa 4000zł. Dziwi mnie, że niewiele osób pisze o tym problemie bo podobno jest to jeden z fabrycznych mankamentów E60. pzdr
Opublikowano

A czemu 4000 zł ??. Załamany jestem. W serwisie to robiłeś ?? Gdzie???

Z kąd wiesz że to fabryczny mankament e60 ???

Dzięki za info , masz może tel , wyślij mi na priva zadzwonie bo mam kilka pytań

POZDRAWIAM

Opublikowano
A czemu 4000 zł ??. Załamany jestem. W serwisie to robiłeś ?? Gdzie???

Z kąd wiesz że to fabryczny mankament e60 ???

Dzięki za info , masz może tel , wyślij mi na priva zadzwonie bo mam kilka pytań

POZDRAWIAM

Akcja była robiona w koszalinie, wcześniej byłem u paru gości którzy robią klimy i nikt nie chciał się podjąć. Skorodowana część była wadliwa, w 4 letnim aucie nie powinny korodować "na wylot" części klimy. jak chcesz to dzwoń 666363696 ale szczegółów już nie pamiętam :wink: pzdr

Opublikowano
W Warszawie taka impreza w warsztacie zajmującym się klimą kosztowała mnie 3600 (w tym 1800 oryginał z ASO, nowy parownik). Roboty z tym masa, więc na kwotę oscylującą w tych granicach się przygotuj.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam w moim aucie tez miałem nie szczelna klimatyzacje no i oczywiście sprawdził się czarny scenariusz bo uciekało z wlotów pod filtrami kabinowymi i nie obyło się bez demontażu deski rozdzielczej .Czas wymiany w dwie osoby to 12 godz.a koszt to 300 zł za kupno tego całego ustrojstwa tylko ze kupiłem to od 530d z klima dwustrefowa a ja posiadam 520 d i zwykła klimę wiec przełożyłem sam parownik z zaworem rozprężnym i wszystko działa jak ma działać no i klimatyzacja szczelna .Pozdrawiam

http://img850.imageshack.us/img850/4723/parownikk.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A tak to wyglądało po demontażu tego ustrojstwa z auta http://img856.imageshack.us/img856/3327/mojewnetrze.jpg

Uploaded with ImageShack.us