Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Często na forum po obejrzeniu przez kogoś zrzutów z INPY czy DIS-a znajduję opinie, że np. " wartości przepływki są OK" albo " pompa paliwa za mało podaje". Czy są gdzieś dostępne fabryczne (nominalne) wartości i osiągi podzespołów, których stan mierzą nasze programy diagnostyczne ? To znaczy na przykład :320 D 150 PS : doładowanie (wartość), wydatek pompy paliwa (wartość) ... itp.

Dzięki. Pozdrawiam.

Opublikowano
DIS

Taaa, można powiedzieć - "wiedziałem" :D, ale jako junior w obsłudze programów diagnostycznych nie próbowałem zainstalować DIS-a ( pod Win7 :() i pooglądać wyniki :duh: . Czas sie do tego zabrać... Dzięki, Yoshi. :cool2: .

Opublikowano
ale INPA ma przecież blok do Twojego silnika w którym podaje zadane i osiągane wartości dla podstawowych podzespołów tzn. przepływka , turbina i ciśnienie paliwa na listwie .....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
ale INPA ma przecież blok do Twojego silnika w którym podaje zadane i osiągane wartości dla podstawowych podzespołów tzn. przepływka , turbina i ciśnienie paliwa na listwie .....

Te wartości INPA podaje, (zresztą w pięnej, graficznej również postaci :D) pomyślałem sobie, ze może można coś jeszcze "wyciągnąć" z niej jak i z pozostałych programów i skonfrontować z nominalnymi wartościami. Ale dzięki za odpwiedzi :cool2: