Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jak w temacie jadę sobie dzisiaj i czuję ,takie lekkie szarpanie,jakby się coś ślizgało,i auto zaczęło w oczach słabnąć,brak reakcji na pedał gazu coraz wolniej i wolniej i zgasła kolejne próby odpalenia,kręci jak szalona a odpalić nie chce,moje pytanie i pierwsza myśl jaka mi się nasówa to pompa paliwa,czy tak to mnie więcej wygląda jak pompka zdycha ? Czy to może jakieś inne cudo ,ma ktoś pomysły ? :?:
Opublikowano
tzn powiem tak,wczoraj zanim zatankowałem za 100 to dojazd do stacj był na takiej "głębokiej"rezerwie i właśnie tak delikatnie zaczęła szarpać wlałem paliwa wracam do domu i stanęła dzisiaj próbuję pompkę na tzw krótko i nic nie drgnie,więc myślę sobie sprawdzę czy prąd dostaje ,okazało się,że prąd ok,wyjąłem pompkę podczepiam dla pewności pod prostownik i nic.Pompka zdechła,ale już zamówiłem drugą ,jutro przyjdzie i zobaczymy,najgorsze,że śmierdzi teraz paliwkiem w aucie.
Opublikowano

ale to na wiekszej ilosci powinna odpalac ... nie wiem jak w benz ale w dieslu pompka w baku odpowiada za przelewanie z komory do komory i objawy uszkodzonej pompki w baku ze nie odpala przy min chyba 15l...ja tak mialem...

chyba ze w benz jest inaczej to sory ...

Opublikowano

tzn zgasła podczas jazdy więc,pierwsza moja myśl to pompka,trafiłem,nie działała chyba,że jak wstawie nówkę i nie będzie chciała zagadać to wtedy będę prosił o pomoc jutro zobaczymy co się będzie działo.I dzisiaj pierwsze co zrobiłem po zdjęciu kanapy to odczepiłem wężyk od pompki przekręciłem stacyjkke a tam ani kropelka więc myślę,że na 99% to to,zobaczymy

ps: nie wiem czy jakiś magik tam majstrował,ale jak wyjąłem pompę,i chciałem zamknąć z pilota drzwi to centralny zamknął tylko tylnie i bagażnik,a przednich drzwi nie zaryglował,nie wiem taka sobie ciekawostka.

Opublikowano
wymieniłem pompke ,odpaliła za trzecim kręceniem,tylko teraz te przednie drzwi dlaczego ich centralny nie rygluje ? wcześniej było ok
Opublikowano
To, że wymontowałeś pompę i po podłączeniu na krótko działała, to nic nie znaczy. Istotne jest ciśnienie jakie wytwarza pod obciążeniem. W e39 chyba ok. 7 bar, ale mogę się mylić :wink: .
Prowadzę swoje życie, a nie BMW