Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy ale mam nadzieje że pomożecie mi bo słabiutko sie znam na sprawach mechaniki. Otóż kupiłem niedawno Bejce E30 1,8 KAT z 88' i niestety ostatnio po wjachaniu na jakiś mały uskok, głębszą studzienke czy poprostu dziurę nadsówa mi przód w prawo. To troche niebezpieczne więc może macie jakieś przejścia tego typu i wiecie co może być? To się dzieje wyłącznie wtedy jak wjade w dziure prawym przednim kołem. Proszę o rady :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
amortyzator napewno mam to samo z lewej stronie :) przy 140 maly meksyk sie dzieje he ale nie dlugo wymieniam cale zawieszenie a tak pozatym to jedz do kotroli pojazdow tam gdzie przeglad robisz na klepaki to wszystko ci powie co masz z zawieszeniem a to z 20 zl kosztuje
Opublikowano

za 20zł mi sprawdzą ? :) to świetnie.

a jeszcze mam takie pytanko. Co sygnalizuje ten zielony pasek przerywany między obrotomierzem a prędkościomierzem na dole ? Czego to stan? akumulatora czy oleju ?

Opublikowano
no w granicach 20 zl u mnie za 20 zl to sprawdza:D. Obys nie mial tak jak ja ze mam cale zawieszenie do wymiany plus lozyska he no i oczywiscie wszystkie gume i tuleje
Opublikowano

to by było nieciekawie :) ale w sumie z tyłu raczej jest wporządku. Nic nie czuć niepokojącego , przednie zawieszenie też nie puka , nie słychać go tyle że właśnie zarzuca na dziurach ... a tych mamy ostatnio potrójnie dużo.

Dzięki za posty :)