Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

obecnie śmigam 530i touring z 2001r. mój problem jest dziwny i zarazem denerwujący. Do rzeczy, świeci się żółta kontrolka silnika i czasem (nie warzne zimny czy rozgrzany silnik) lekko szarpie silnikiem, bardzo lekko, koleś mechanior podpiął kompa i wyskoczło 10 błędów np lambda, przepływka, po ich skasowaniu wszystko ustało,. Na jakieś 200 km pózniej znów żółta kontrolka, komputer kasowanie i zaś około 200km i tak kilka razy. Dużo czytałem o takich objawach, i nie chce inwestować w niepotrzebne wymiany czujników o których piszą koledzy, może ktoś rozwiązał tą łamigłówkę, mój mechanior też rozkłada ręce. a najwiekszy problem to ten że nie mieszkam w Pl( obecnie Kopenhaga) i części zamienne a zwłaszcza elektryka ma tu zaje... ceny. bardzo proszę o jakiekolwiek rady na temat. Dzięki z góry.

Opublikowano

A czy po wykasowaniu tych dziesięciu błędów znów powracają wszystkie?

Jak diagnoza komputerowa pokazuje że sonda zdechła to ją wymień i tyle. Przecież przy podpieciu kompa mozna sprawdzić jak zachowują się sondy czy przepływomierz.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Właśnie żę najfajniejsze jest to że po wykasowaniu błedów, komp pokazuje że wszystko działa jak należy, wszystkie czujki ok. :mad2: Po jakimś czasie znów sie zaświeca ta kontrolka i wyskakuja te same błedy. I nikt mi nie jest w stanie powiedzieć jaka czujke wymienić.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sytuacja powoli sie wyjaśnia, znalazłem niezłego magika od bmw który ma odpowiedni program do kompa, i okazało sie że jaden z czujników temperatury jest walnięty :duh: , pokazuje -48stopni. Wiec mam nadzieję ze po jego wymianie wszystko wróci do normy, czekam tylko na tę cześć zmieniam, i napiszę jaki bedzie efekt.Może komuś kiedyś sie to przyda. :D