Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Mam pytanko . Czy w waszych Betkach tak jest ? – Gdy silnik mam obciążony np. światła , dmuchawa na szybę , ogrzewanie tylnej szyby to po przegazowaniu obroty spadają do około 700 i w ułamku sekundy podnoszą się do około 850 ale jeżeli do tego dołożę jeszcze klime to spadają od razu do 850 a jak jeszcze dołożę halogeny i światła drogowe to teraz spadają 650 i 850 . Zauważyłem też , że spadek ten dzieje się na ogół przy słabym dodaniu gazu tak do około 1500 obrotów jak się dłużej trzyma np. 2000 -2500 obrotów to spadają do 850 .Czy to normalne ?
Opublikowano

Jak trzymasz nogę na gazie, na wyższych obrotach, raczej nie powinny obroty tak spaść.

A co do skoków obrotów po załączeniu czegoś co żre dużo prądu, to tak się dzieje w większości wozów(jak nie we wszystkich), zapotrzebowanie na prąd się zwiększa, silnik musi napędzić alternator tak żeby ten wyrobił z zasilaniem załączonego odbiornika.

dodatkowy odbiornik prądu=większe obciążenie silnika stąd też spalanie na załączonej klimie jest wyższe niż jazda bez włączonej

Opublikowano (edytowane)
Właśnie że nie doszukuje się dziury w całym bo okazało się że krokowiec jest padnięty !! W e46 to dopiero była masakra ,po założeniu krokowca z e46 do mojej obroty na ful obciążeniu już nie spadały do 650 tylko do 850 !!! Edytowane przez Adam12345
Opublikowano

YYYYYyyyyyyyyyyyyy'YYYYYYYYYYYYYYYYyyyYYYYYYYYYY

ale po co piszesz o tym jak sie zachowuje e46 z padnietym krokowcem i jak dziala e36 z krokowcem od e46 :D ze juz pomine fakt ze nie podales od jakiego silnika

Opublikowano (edytowane)
a po co ci silnik ?? w profilu i temacie masz chyba napisane jaki silnik :duh: w e36 i e46 (318 , 316 , 318is ) były te same krokowce ? Na początku były Bosch 0280140561 a potem zamieniono je na Bosch 0280140575 . Jeszcze raz E36 318i M43 1996r !!!!!! Edytowane przez Adam12345
Opublikowano
nadal nie wiem co e46 robi w dziale e36, ale skoro uwazasz ze tak powinno byc...

Czytaj ze zrozumieniem Jakie e46 w dziale e36 oświeć mnie

Opublikowano
: w e36 i e46 (318 , 316 , 318is ) były te same krokowce
vs.
: Na początku były Bosch 0280140561 a potem zamieniono je na Bosch 0280140575

no i wracajac do mojej wypowiedzi... piszesz w e36 o e46, nie pomyslales o tym ze ktos kto pisze w dziale e36 moze nie wiedziec nic o e46??