Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam następujące pytanie:

Gdy wyłączę silnik,wyjmę kluczyki i wezmę manetkę od świateł drogowych do góry zapalają mi się światła mijania.Zamykam samochód i po jakichś 40sec gasną.Czy to jest te oświetlenie drogi do domu?Bo gdzieś wyczytałem kiedyś że światła same powinny się zapalić po zamknięciu centralnego,bez używania manetki.I tak samo przy otwieraniu auta tez powinny się zapalić a u mnie przy otwieraniu się nie zapalają tylko jak sam wezmę manetkę do góry.

I drugie pytanie czy można ustawić kierunkowskazy żeby sygnalizowały zamknięcie auta i otwarcie?Może jest ktoś z okolicy kto ma fejsa i zna się trochę.Bym był wdzięczny.

Pozdrawiam.Radzio

Opublikowano

Mam tak samo, świecą się przez chwile po włączeniu manetką. Nie słyszałem o tym sposobie z kluczykiem i wydaje mi się mało praktyczny :)

A sygnalizacje kierunkowskazami można spokojnie aktywować no ale to już musisz znaleźć kogoś z kabelkiem :wink:

Opublikowano
Mam tak samo, świecą się przez chwile po włączeniu manetką. Nie słyszałem o tym sposobie z kluczykiem i wydaje mi się mało praktyczny :)

A sygnalizacje kierunkowskazami można spokojnie aktywować no ale to już musisz znaleźć kogoś z kabelkiem :wink:

Ale jakim sposobie z kluczykiem?Że same powinny się zapalać przy zamknięciu?(bez używania matentki)No przydał by się ktoś z okolicy to by mi obadał parę rzeczy.

Opublikowano
Zapalają się tylko po uruchomieniu manetką, inaczej się nie da.

I cale szczęcie.

Większość nowinek technicznych to przerost formy nad treścią...np te halogeny które właczają się w zakrecię. Zgroza.

Opublikowano

Gdy wyłączę silnik,wyjmę kluczyki i wezmę manetkę od świateł drogowych do góry zapalają mi się światła mijania.Zamykam samochód i po jakichś 40sec gasną.Czy to jest te oświetlenie drogi do domu?Bo gdzieś wyczytałem kiedyś że światła same powinny się zapalić po zamknięciu centralnego,bez używania manetki.I tak samo przy otwieraniu auta tez powinny się zapalić a u mnie przy otwieraniu się nie zapalają tylko jak sam wezmę manetkę do góry.

I drugie pytanie czy można ustawić kierunkowskazy żeby sygnalizowały zamknięcie auta i otwarcie?Może jest ktoś z okolicy kto ma fejsa i zna się trochę.Bym był wdzięczny.

Pozdrawiam.Radzio

możesz interfacem jedynie zmienić czas świecenia oraz wybrać lampy które doświetlają drogę , ja mam postojowe i halogeny , bo xenon szkoda męczyć na doświetlanie drogi do domu ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Pozdrawiam.Radzio

możesz interfacem jedynie zmienić czas świecenia oraz wybrać lampy które doświetlają drogę , ja mam postojowe i halogeny , bo xenon szkoda męczyć na doświetlanie drogi do domu ....

No właśnie też bym chciał ustawić sobie halogeny zamiast xenon ale byłem dziś u mechaników i jedyne co potrafią to usunać błedy.Masakra,moje miasto jest cudowne;)pewnie bym musiał jechac do Warszawy albo Olsztyna.Ale to mi się raczej nie opłaci;(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba pozostaje kupno kabelka i droga cierniowa przez pierwszą instalację Inpy i Disa :wink: .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyznam że u siebie nie sprawdzałem, ale ciekawi mnie czy doświetlanie drogi do domu jest w jakiś sposób powiązane z czujnikiem światła?? Np w mercedesie w203 jest tak że ta funkcja działa "z automatu" tylko po zapadnięciu zmroku :cool2:
Opublikowano
czy doświetlanie drogi do domu jest w jakiś sposób powiązane z czujnikiem światła??

Nie jest. Działa zawsze po pociągnięciu manetki, w nocy i w dzień.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.