Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Za parę kilometrów muszę wymienić świece (według wskazań komputera).

Ponieważ chciałem to zrobić sam mam pytanie.

Czy w BMW podczas serwisu świec jest robione coś jeszcze ???

Na przykład gdy oddałem auto bo zapalił się serwis płynu hamulcowego pan powiedział że sprawdzają przy tym serwisie zawsze też ciesz chłodzącą i ewentualnie wymieniają/uzupełniają.

Czy przy serwisie świec w ASO sprawdzają/wymieniają coś jeszcze oprócz świec ???

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak sobie zażyczysz wymiane świec i tylko za nią będziesz płacił to nikt ne będzie lał Ci paliwa do baku:P Jeżeli chcesz to mogą zrobić komleksowy serwis samochodu wymieniając wszystkie płyny filtry ale taka przyjemność w aso troszeczkę kosztuje. Co do świec to wymienisz sam tylko pytanie czy nie trzeba będzie wprowadzić danych do komputera o takiej ingerencji. Zależy który rok produkcji :)
Opublikowano

Dzięki za odpowiedz ale ona niewiele wnosi.

Nie jest tak że jak sobie zażyczysz.

Po prostu przy wymianie płynu hamulcowego jest tez punkt serwisowy sprawdzanie płynu chłodniczego.

Nie dzielą tego na ikonie serwisu w komputerze.

Tak samo może być ze świecami że BMW zawsze przy serwisie świec sprawdza lub wymienia coś jeszcze co się nie wyświetla w ikonie serwisu.

Po wymianie świec można tylko zresetować serwis tychże świec.

Nic innego nie robimy świeca to nie moduł nie trzeba jej kodować.

Opublikowano
Skoro jesteś tak obcykany nielepiej kupić świece i poświęcić 20 minut na ich wymianę i nie użerać się z doradcami w serwisie? Nie wiem w jakim samochodzie masz usterkę więc nie wiem z czym to się je:). Wujaszek w pasacie gdyby po wymianie świec nie podłaczył go do pc nadal miałby komunikat o niesprawnych świeczkach.