Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie. Ostatnio musiałem ściągnąć tapicerkę z drzwi i zauważyłem, że mam instalacje pod dodatkowe głośniki. W związku z tym mam pytanie czy wystarczy podpiąć tylko głośniki czy muszę jeszcze coś dodatkowo zrobić/podłączyć. Aktualnie mam w instalacji oryginalne radio BMW BUSINESS CD oraz 6 głośników.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
są głośniki z dwoma wtyczkami w jednym głośniku, pewnie jakieś lepsze, ale wszystko działa plug&play, w tej drugiej wtyczce też masz juz sygnał
Opublikowano
Coś mi się wydaje, że nie będzie to takie łatwe. Właśnie podpiąłem oryginalny głośnik pod drzwi tylne i NIC :cry: . Podłączyłem jeszcze inny i dalej to samo. Ciekawe czy nie trzeba mieć oryginalnego wzmacniacza?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aaa to w takim razie radio nie podaje sygnału na te wyjście i w tym momencie wszystko zależy od jednostki, ja testowałem na bmw buissnes cd z 2004, prod alpine ale jak najbardziej standardowy odtwarzacz, może lepszy model. jaką jednostką dysponujesz?
Opublikowano
nie wiem czy dobrze rozumiem ale wychodzi na to, że w tym BMW BUSINESS CD nie ma wbudowanego zewnętrznego wzmacniacza... z kolegą, który miał sprzęt H/K podpięliśmy głośniki i działało...
Opublikowano
Aaa to w takim razie radio nie podaje sygnału na te wyjście i w tym momencie wszystko zależy od jednostki, ja testowałem na bmw buissnes cd z 2004, prod alpine ale jak najbardziej standardowy odtwarzacz, może lepszy model. jaką jednostką dysponujesz?

Ja mam radyjko firmy Philips i prawdopodobnie faktycznie nie podaje sygnału na dodatkowe głośniki. Jak będę miał czas to podmienię na Alpine i sprawdzę czy zagrają.