Skocz do zawartości

3XX - Kompleksowanie sprawdzenie w ASO przed zakupem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zabieram sie za zakup e46tki w dieselku, i chcialbym zeby mi ja porzadnie przetrzepali w aso, pod kazdym wzgledem.

czy ktos sie orientuje jaki jest mniej wiecej tego koszt,lub gdzie moge znalezc taki cennik?

bo raczej nie wchodzi w gre wydzwanianie do kazdej stacji;)?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już gdzieś był poruszany ten temat na forum. Będzie to prawdopodobnie ok 700-900zł, różne ASO różne cenniki. Z tego co pamiętam w takim przeglądzie przed zakupem płaci się z osobna za różne czynności np. sprawdzenie karoserii, silnika itp. Dla przykładu dokładne sprawdzenie lexusa is 200 2003 rok w ASO Lexus w Poznaniu kosztowało rok temu 700zł. W bmw taniej raczej nie będzie. Zadzwoń do najbliższego ASO, dział serwisu i się dowiesz dokładnie aktualnych cen :wink:
Opublikowano
W ASO w Bydgoszczy za całość życzą sobie około 800zł. Oczywiście sam możesz określić co chcesz sprawdzać a z czego rezygnujesz. Wtedy będzie taniej.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
ASO Smorawiński bodajże 580, ASO Olszowiec chyba 485, Mikołajczak (nie ASO) 300 zł. W Poznaniu of kors. Ale najlepiej zadzwoń i zapytaj. Zakres badania mają mniej więcej taki sam, 2-3 h męczenia fury, z tego co mówią to raczej trzepią autka ostro. Wydaje mi się, że większym problemem może być przekonanie sprzedawcy do wizyty w ASO ;)
Opublikowano

Zadzwoń do nich, ładnie Ci wszystko powiedzą. Ja już nie pamiętam dokładnie a nie chcę Ci mylić. Na pewno lakier, szarpaki, zawieszenie, hamulce, luzy, oczywiście pełen komputer, o ile będzie historia serwisowa to pewnie też ją wyciągną.

Szykowałem się osobiście na takie badanie, ale w sumie kumpel mechanik z kompem i dużą wiedzą praktyczną na temat BMW okazał się i szybszy i tańszy (duża flacha dobrej rudej hehe). Pewnie, ktoś powie - i będzie miał rację - że ASO jednak przetrzepie autko solidniej. Ale akurat na szczęście w moim wypadku nie było zabawy w ukrywanie strasznych historii, taksówkowych przebiegów, parkowania w jeziorze itd.

Opublikowano

gdybym miał na miejscu w Gdańsku do ogladania te samochody, to też nie miałbym problemu, ale niestety te samochody w wiekszosc znajduja sie na południu;)

ogólnie coś słabo z ich dostepnoscia na północy :roll:

Opublikowano

To już gorzej. Nie dość, że ryzykujesz czas i kasę na dojazd, to jeszcze na miejscu możesz zastać sztrucla. Na fotach większość autek ładnie patrzy. A potem się okazuje lipa.

Jak pomyślę, że do mojego miałem ledwie 50 km to faktycznie widzę, że mi się los nieco uśmiechnął ;)