Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio w aucie zauwarzyłem iz za duzo oleju mi bierze, wiec postanowilem iz wszystko wymienie. Filtr paliwa,odmy powietrza oraz sam olej z filtrem poszly do wymiany. Wszysko bylo ok do dzisiejsego ranka. na krotko przed pojsciem do pracy odpalilem auto poniewaz byl lekki przymrozek, od razu w ucho wpad mi dziwny dzwiek silnika po ok 3 minutach spod ssamochodu unosily sie kleby dymu-dokladnie wydobywajace sie od strony kierowcyok 30 cm od progu pojazd. Czy ktos moze tez mial taka przypadlosc w swoim aucie, co to wogole moze byc? stn oleju od wymiany idealnie taki sam. :cry:

Opublikowano
Nie jestem pewien czy w wersji przed fl w 530d seryjnie montowano vebasto dogrzewające silnik. Jeżeli masz vebasto to jego wydech znajduje się pod progiem ze strony kierowcy. Załącza się w chłodne dni aby silnik szybciej złapał odpowiednią temperaturę do pracy.
Opublikowano

Jeśli dymek leci tak jak to opisałeś - spod kierowcy, około 30cm od progu to na bank jest to wydech od Webasto bo nic innego tam nie ma co by dymiło - nawet jakbyś miał nieszczelne złącza elastyczne od wydechu to one są umiejscowione bardziej pod fotelem przedniego pasażera.

Zajrzyj pod auto - jeśli masz Webasto to w osłonie plastikowej zobaczysz otwór, a w nim eliptyczną końcówkę wydechu Webasto - mniej więcej 2cm długości i około 1cm szerokości ma ta rurka.

Pzdr.

Opublikowano

juz rano wiedzialem ze to webasto

wypiołem bezpiecznik i jutro rano zobacze co sie bedzie dzialo

jesli sprawa sie powtorzy to wtedy niezbedna bedzie ingerencja w ten uklad

dzieki chlopaki za troske

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: