Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich miłośników bmw-otóż od niedawna mam swoją srebrną strzałę i jeżeli mi może ktoś podpowiedzieć jak i kiedy webasto się włącza-czy moge sam ustawić czas i godzinę właczenia-ogólnie poproszę o słowną instrukcję

ps- do webasto nie mam pilota

a druga sprawa-tyczy się tempomatu-jak i gdzie mogę ustawić predkosc chodzi mi o wyswietlanie predkosci tempomatu

pozdrawiam

Opublikowano
witam wszystkich miłośników bmw-otóż od niedawna mam swoją srebrną strzałę i jeżeli mi może ktoś podpowiedzieć jak i kiedy webasto się włącza-czy moge sam ustawić czas i godzinę właczenia-ogólnie poproszę o słowną instrukcję

ps- do webasto nie mam pilota

a druga sprawa-tyczy się tempomatu-jak i gdzie mogę ustawić predkosc chodzi mi o wyswietlanie predkosci tempomatu

pozdrawiam

Nie wiem jaką wersję Webasto posiadasz - jeśli podstawowe, które dogrzewa tylko silnik to ono się włącza automatycznie i nic tam nie ustawisz, żeby Ci dogrzało silnik o konkretnej godzinie itp.

Tempomat (opisuję moją kierownicę M)- jadąc z jakąś prędkością, włączasz przycisk ten wklęsły oznaczony zdaje się 1/0 - na desce zapala Ci się zielony symbol takiego zegara jakby, pokazując, że tempomat jest uaktywniony ale jeszcze nie trzyma prędkości. Jak już masz uaktywniony tempomat to wystarczy, że raz klikniesz w przycisk "+" i tempomat będzie trzymał prędkość, z jaką aktualnie się poruszasz w momencie kliknięcia. Przyciskami "+" oraz "-" regulujesz płynnie prędkość, którą chcesz się poruszać na tempomacie - albo poprzez ich klikanie albo poprzez przytrzymanie.

Jeśli teraz np jedziesz na tempomacie z prędkością 100km/h i klikniesz przycisk wklęsły 1/0 to komp rozłączy tempomat (ale nie całkowicie) i auto zacznie zwalniać. Jeśli np auto zwalnia i masz w danym momencie prędkość 80km/h to wystarczy, że klikniesz w tym momencie przycisk "+" i teraz tempomat będzie trzymał prędkość 80km/h.

Teraz inna sytuacja: jedziesz z zaprogramowaną prędkością np 120km/h i klikasz raz przycisk wklęsły 1/0 - auto zaczyna płynnie zwalniać. Zwolniłeś załóżmy do około 70km/h to teraz jak klikniesz przycisk z takim prędkościomierza ze strzałką na godz 11 to tempomat automatycznie przyspieszy auto do poprzednio zaprogramowanej prędkości - czyli w tym przypadku 120km/h.

W celu wyłączenie całkowitego tempomatu (do zgaśnięcia kontrolki na zegarach) naciskasz przycisk 1/0 DWA razy - pierwsze kliknięcie przerywa utrzymywanie prędkości a drugie kliknięcie całkowicie wyłącza tempomat.

Mam nadzieję, że w miarę jasno Ci to opisałem.

Pzdr.

P.S. Co do wyświetlania prędkości tempomatu to nie ma jakiegoś osobnego wyświetlacza dla tempomatu, który by Ci pokazywał, że np ostatnio zaprogramowana prędkość to np 110km/h. Posługujesz się tylko tym, co pokazuje prędkościomierz.

Opublikowano

teraz rozumiem dziekuje bardzo ze znalazles chwile zeby mi to sprostowac-bede spal spokojnie)))))

mam nadzieje ze twoja odpowiedz na moje pytanie jeszcze komus sie przyda-pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje dozobaczenia moze na jakims zlocie pozdrawiam)))

Opublikowano
jeżeli jedziesz na tempomacie np 180km/h i przyhamujesz przed tirem np potem ponownie chcesz wrócić do tej prędkości wystarczy wcisnąć przycisk ze "ze skalą" .

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004