Skocz do zawartości

BMW 1.6 M43 coupe mocne telepanie kierownicą !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Nagle zaczęło mi telepać kierownicą przy hamowaniu /naczytałem sie na forach ale są różne opcje co do przyczyn wole was sie poradzić .Napewno mieliście z tym do czynienia.Męczy mnie to nie jest za fajnie hamować jak kierownica sie telepie co myślicie co to może być?i powiedzcie mi o co chodzi z tymi tarczami wentylowanymi i niewentylowanymi czym sie rożnia ktore sa lepsze ?ja chyba mam zwykłe .pomóżcie:(

Opublikowano
Witam Wszystkich!

Nagle zaczęło mi telepać kierownicą przy hamowaniu /naczytałem sie na forach ale są różne opcje co do przyczyn wole was sie poradzić .Napewno mieliście z tym do czynienia.Męczy mnie to nie jest za fajnie hamować jak kierownica sie telepie co myślicie co to może być?i powiedzcie mi o co chodzi z tymi tarczami wentylowanymi i niewentylowanymi czym sie rożnia ktore sa lepsze ?ja chyba mam zwykłe .pomóżcie:(

Sprawdz zawieszenie,końcówki drążków, może są luzy.Ale obstawiał bym krzywe tarcze dlatego telepie kierownicą.Do 1.6 są zwykłe tarcze.Kup dobrej firmy nie oszczędzaj na hamulcach :nienie:

Opublikowano

Też miałem taki problem. W moim przypadku pomogła wymiana gum na wahaczach i łącznik stabilizatora. Tak jak kolega napisał wyżej sprawdź najpierw czy nie ma luzów w tych miejscach a później tarcze.

Pozdrawiam :)

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano
W moim przypadku pomogło wtyważenie kół ;) :cool2: Zacznij od tego ja tez tak mialem przy pręd. pow. 60 km lekko trzepalo, lecz przy hamowaniu to musiałem kierę dwoma rękoma trzymać :D, Załóż tylne laćki i zobacz czy jest poprawa :D
Opublikowano
też miałem taki przypadek telepotało mnie tylko przy hamowaniu co sie okazało wada fabryczna nowych tarcz hamulcowych z przodu wiec zostały przetoczone, i smigaja mi już ponad rok :cool2:
Opublikowano
też miałem taki przypadek telepotało mnie tylko przy hamowaniu co sie okazało wada fabryczna nowych tarcz hamulcowych z przodu wiec zostały przetoczone, i smigaja mi już ponad rok :cool2:

Toczyć nowe tarcze :duh: . Wolał bym złożyć reklamację

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jakie tarcze są dobre? chodzi mi o normalne wytrzymale nie jakies do sportu czy cos ..zwykle a dobre jakie macieZ? i jak sie sprawuja? pzdr
Opublikowano
Kolego ja u siebie na jesieni założyłem tarcze Brembo, zwykłe niewentylowane po zniżkach ok. 100zł za sztuke i do tego klocki Ferodo jakieś 140zł. Na razie przejeździłem zimę i zero problemów. Też miałem problem, że telepało fajerką przy hamowaniu, u mnie faktycznie problemem były krzywe tarcze.