Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam drogich forumowiczow moj problem wyglada nastepujaco otuz moja bawarka gdy postoi kilka godzin ma problem z odpaleniem trzeba ja ze 20 razy krecic a i to czasem nie pomaga rozrusznk kreci czasem tak jakby chciala zalapac ale nie daje rady dodam ze kable mam nowe i swiece wszystko bosza :-) gdy uda sie zapalic to wszystko jest ok do czasu gdy znowu kilka godzin postoi. Cala zime w najwieksze mrozy palila od razu a gdy tylko zrobilo sie cieplo pokazaly sie taki problemik czy moze ktos z takim problemem sie spodkal moze jakies sugestie drobne gdzie szukac przyczyny?? problem jest dosc uciazliwy rano gdy do pracy chce ruszyc i tak pali badz po pracy jak inni odjerzdzaja oplami a beema stoi i kreci rozrusznikiem hehehe
Opublikowano

Oj tam, oj tam, nie porównuj :)

Sprawdzałeś, czy świec nie zalewa [na zimnym, gdy nie pali]?

Podjedź na kompa, może się dowiesz czegoś ciekawego.

Opublikowano
dzis rano ladnie od razu odpalil jak do roboty jechalem natomiast z powrotem juz odpalil dopiero gdzies za 15 razem i to ostro go musialem krecic natomiast jak juz odpalil to chodzi rowniutko nawet jak go zgasze to zapali od razu problem jest zazwyczaj z pierwszym odpaleniem znajomy zaproponowal ze to moze byc zapchany filtr paliwa co o tym myslicie a swiec raczej nie zalewa skoro po 15 razach odpalil gdyby byly zalane to by niezapalil wcale mi sie wydaje
Opublikowano

Kolego, a nie zauwazyles moze, zeby przy ktoryms razie dzwiek dochodzacy z rozrusznika byl inny niz za tym razem przy ktorym zapala?

Moze to zuzyty bendix w rozruszniku.

Opublikowano

nie jakos zadnego "innego" dzwieku nie slychac wszystko jest po staremu czasem podczas tych prub odpalania samochod przez sekundke tak jakby juz chcial odpalic tzn daje taki dzwiek jakby zalapal a potem ciszaaaa

:cry2: :cry2: dzis auto rano do pracy odpalilo nrmalnie ale po pracy juz zapalic niechcialo mam ochote go z mostu zepchnac ale co to da :mad2: :mad2:

problem sie rozwiazal znajomy mechanik od razu powiedzial ze to czujnik polozenia walu i zrobil mi to autko teraz znowu pali spoko gosc bo nawet grosza nie wziął ode mnie :dance: :cool2: znowu autko chodzi jak tzeba i nareszcie bede mogl wyprzedzac ople i wv :norty: