Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , panowie niebawem biorę się za operację swojego silnika tzn, adoptuję dzwigienki plus popychacze z silnika m43 plus adaptery , moje pytanko jest takie jak rozpoznać który to zawór ssący a który wydechowy , bo adaptery są właśnie na ssący oddzielnie i na wydechowy równierz, proszę znawców sztuki o wypowiedz Tomasz.
Opublikowano

Z tego co zaobserwowałem na zdjęciach oraz w swoim silniku,u kolegi w silniku też zawory ssące są od strony kolektora dolotowego, a wydechowe od strony kolektora wydechowego no chyba ,że od poprzedniej nocy zamieniły się miejscami :norty:

Popatrz na zdjęcia głowic na allegro i będziesz wiedzieć- wystarczy spojrzeć stojąc na wprost silnika od strony dolotu ssące,od strony wydechu -wydechowe.

POZDRAWIAM

Opublikowano
Tak , myślałem, a ty mnie wtym utwierdziłeś wielkie dzięki pozdrawiam Tomasz. :D :D :D
Opublikowano

czy masz cały zestaw dostosowany do M40 ?

kiedyś robiłem taką operację jeszcze w E30 i wiem, że nie wystarczy mieć dźwigienki i pastylki na zawory. potrzebne są jeszcze podkładki pod hydroregulatory (żeby były wyżej), nie pamiętam tylko jakiej były wysokości (chyba 0,8mm, ale nie mam pewności), bo sprawdzałem kilka grubości podkładek

w każdym razie jak już ci się uda to będziesz zadowolony - polecam :)