Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam BMW E32 740i. Silnik kuleje na wolych obrotach. Zostały wymienione: cewki zapłonowe 8szt, swiece, 2 sondy lambda, przeplywomierz. Bylo mierzone cisnienie cylindrow, jest rowne po 11. Moze ktos wiec co jest nie tak? Na benzynie i gazie chodzi tak samo.

Opublikowano
M60 powinien mieć ciśnienie 12-14 bara więc już troche słabe masz i to może być przyczyną. Chyba że źle mierzone lub ciśnieniomierz coś nie tak. Generalnie silnik nagrzany do 90 st. a akumulator sprawny - wtedy mierzymy. Co do kolebania na jałowym - jak masz gaz to duże prawdopodobieństwo że któryś wtryskiwacz benzynowy się wiesza. Miałem to samo w swojej i też wszystko wymieniłem kupe kasy wsadziłem (sam wiesz ile cewki kosztują :cry2: ) a okazało się że to wtryski. Wsadziłem dwie listwy (8 wtrysków) od angola i silnik chodzi jak pszczółka. Mam nadzieję że lambdy nie jakieś z allegro chińskie tylko bosch bo na chińskich też słabo pracuje - można łatwo to sprawdzić odpinasz wtyczki od sond odpalasz auto i wchodzi ono w tryb awaryjny na którym powinno M60 ładnie pracować. Jak kolebie dalej to nie wina sond. Ja obstawiam wtryski a na drugim miejscu nieszczelność w dolocie - no chyba że dobrze zmierzone ciśnienie to wtedy ono jest przyczyną. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano

silniczek krokowy brudny , lub co bardziej prawdopodobne padla odma, nieszcelnosc sprawdzisz uzywajac samostartu :) rozpyl w okolicach dolotu powietrza ` poczujesz jak zassa lewizne.

Polecam najpierw wizyte na kompie reset bledow ...

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
Posprawdzaj wszystko co koledzy napisali jeśli dalej będzie to samo silnik do remontu lub wymiany,ciśnienie sprężania na poziomie 11 bar w m60 kwalifikuje go do naprawy.
Nur bmw e32