Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do kodowania licznika po zmianie skrzyni z automatu na manuala potrzebny jest zmieniony numer GM czy SA?

Z GM sobie poradziłem i wyedytowałem nowy do manuala.Do SA nie wiem za bardzo jak podejść.Auto z 96 roku.Potrzebny też będzie zmieniony SA czy tylko GM wystarczy?Mógłby ktoś coś podpowiedzieć.

Opublikowano
Czy do kodowania licznika po zmianie skrzyni z automatu na manuala potrzebny jest zmieniony numer GM czy SA?

.

GM i SA. Z SA wywal opcję 202 +kodowanie IKE,DSC i zmiana softu w DDE i będzie banglało jak trzeba. W nowszych niż ten o który pytasz, jeszcze w LCMIV kodowanie trzeba poprawić.

Jeżeli prawidłowo zmieniłeś typ w GM, to możesz nawet całe auto z palca przekodować i się nic nie wysypie.

I pamiętaj żeby zmienić dyfer na manualowy :lol:

Opublikowano

Wziąłem się za kodowanie rano.Wystarczył sam zmieniony GM.Wszystko poszło gładko.Całe auto zakodowane na manual.Co prawda w EWS wyskoczył inny numer VN ale zostawiłem bez zmian.

Dyfer został od automatu.Przełożenie jest OK.Przy 120 na V-tym biegu jest jakieś 2700 obr/min więc na trasę jest git auto :D .

Dzięki za odpowiedź.