Skocz do zawartości

525i po wymianie swiec i filtrow odpala za 2gim razem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupilem naiedawno BMW E34 525i, wymienialem dzis filtry i swiece i wlasnie po tej wymianie zaczal palic 'na drugi raz'. Chodzi na wszystkie gary, czuc od razu rzonice, ale gdy odpala to wlasnie tak jak po wymianie filtru paliwa, pompka musi zassac paliwo, no i juz 3 razy ja odpalalem w dzisiejszym dniu i nie pali 'od strzalu' jak wczesniej (mimo chodzenia na 5 garow - a chodzi juz na wszystkie) dac szanse filtrowi czy jest po prostu uszkodzony?

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, podłączam sie pod temat, bo mam taki sam problem, odpala mi od drugiego ale jak postoji całą noc lub dzien, a wymieniałem jzu wszystko, swiece, filtry,pompe paliwa, listwe wtyskową, czujnik tem. wody i dalej to samo, choc po wymianie swiec przez 2-3 dni było ok ale problem wrócił, może tam jest jakis problem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

macie LPG? jak na gazie odpali?

być może regulator ciśnienia paliwa który ponoć trzyma w listwie benzynę będzie puszczał

możecie kupić w sklepie motoryzacyjnym zaworek przeciw zwrotny i założyć na próbę gdzieś na wężyku dolotowym przy silniku

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cofa paliwo, załóż na próbę zaworek przeciw zwrotny na na wężu paliwowym i będziesz wiedział dokładnie
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano

dzisiaj spostrzegłem warzną rzecz, na ciepłym zapala i na lpg i i na pb od 1 kopa, ale jak zgasze na lpg i chce odpalic na zimnym silniku na pb to dopiero za 2 razem, odpale go na zimnym na lpg bez problemu odpala od 1 kopa zgasze to na pb tez za 2 razem odpali, jak zgasze na pb to odpala za zimnym bez problemu od 1 kopa.

co to moze byc ? fakt filtry od gazu mam juz do wymiany ale czy to jest przyczyna ?